Autoileva mies on lähestynyt bussipysäkeillä olevia lapsia – poliisi pyytää pikaisesti havaintoja

Ensimmäinen ilmoitus kyseisistä tilanteista tuli poliisille jo ennen joulua.

Ensimmäinen ilmoitus kyseisistä tilanteista tuli poliisille jo ennen joulua. (Kuva Fotolia)

Helsingin poliisille tullut ilmoituksia miehestä, joka ottaa kontaktia bussipysäkeillä oleviin lapsiin.

POLIISI Helsingin poliisilaitokselle on tullut yhteydenottoja autolla liikkeellä olevasta miehestä, joka pyrkii ottamaan kontaktia bussipysäkillä oleviin lapsiin. Yhteydenotoissa on tapahtuma-alueeksi mainittu Maunula, Oulunkylä, Käpylä ja Laajasalo.

– Ensimmäinen ilmoitus mainitunlaisista tilanteista tuli ennen joulua ja sen jälkeen niitä on tullut kolme lisää. Yhteensä poliisille on siis tehty jo neljä ilmoitusta. Vanhempien kannattaa kysyä lapsilta ovatko he havainneet tällaista toimintaa, painottaa rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharju Helsingin poliisilaitokselta.

Jos lapset ovat kohdanneet miehen, tulee vanhempien ottaa mahdollisimman pian yhteyttä poliisiin.

– Mikäli ei ole varma onko tilanne akuutti vai ei, voi aina soittaa hätänumeroon 112, Koskenmäki-Karaharju muistuttaa.

Poliisi neuvoo vanhempia ja lasten kanssa työskenteleviä käymään läpi, miten tällaisessa tilanteessa tulee toimia.

– Jos tuntematon ihminen yrittää ottaa kontaktia ja se tuntuu epämiellyttävältä, tulee lasten kertoa asia heti luotettavalle aikuiselle. Luotettavan aikuisen taas tulee välittää tietoa tapahtuneesta poliisille, Koskenmäki-Karaharju opastaa.

Kuvatunlaisista tilanteista pyydetään ilmoittamaan seksuaalirikosten päivystysnumeroon 0295 47 1612 (arkisin 9–15) tai sähköpostitse osoitteeseen seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi.

Viikko sitten poliisi ilmoitti koulun parkkipaikalla Kokemäellä oleilleesta miehestä, joka ei ollut syyllistynyt mihinkään, mutta jonka käytös oli ollut koululaisten koulumatkaa häiritsevää.

Kommentoi Facebookissa