Autokunnat aikoivat selvitellä välejään puukoilla ja sorkkaraudoilla – poliisi latisti tunnelman

Mies rikkoi Turussa kerrostalon alaoven lasiruudun ja pomppi sitten pysäköityjen autojen tuulilaseja kuopalle.

Mies rikkoi Turussa kerrostalon alaoven lasiruudun ja pomppi sitten pysäköityjen autojen tuulilaseja kuopalle. (Kuvituskuva Fotolia)

Vuoden ensimmäinen viikonloppu ei sujunut kaikilta rauhallisissa merkeissä.

RIKOKSET Uudenvuoden kiireen jälkeen maan lounaisnurkka on poliisitehtävillä mitattuna rauhoittunut vuoden ensimmäisen viikonlopun viettoon. Lounais-Suomen poliisi on uudenvuodenpäivästä lukien suorittanut 650 hälytystehtävää ja kirjannut 220 rikosasiaa.

Tehtävä- ja rikosmäärät ovat maltillisia, vaikka vuodenvaihde jatkui suoraan viikonlopun viettona. Pahoinpitelyjä ja rattijuopumuksia on hälytystehtävien yhteydessä selvitelty parisen kymmentä kumpiakin. Vakavia rikoksia tai onnettomuuksia ei poliisin tietoon ole kertynyt, mutta aivan kaikki eivät kuitenkaan ole sunnuntain vastaisena yönä rauhoittuneet.

Salossa kaksi autokuntaa huutelivat toisilleen, ja mielessä oli ilmeisesti jonkinlainen voimainkoitos. Välillä autoista noustiin puukot ja sorkkaraudat käsissä. Välikohtaus jäi kuitenkin uhittelun asteelle, koska poliisi sattui paikalle tunnelmaa latistamaan. Ajelukin loppui, koska toisen autokunnan kuljettaja oli huomattavasti alkoholin vaikutuksen alainen.

Uudessakaupungissa sairasauton miehistö tarvitsi poliisin kiireellistä apua, koska potilaan omainen oli ärhentänyt ensihoitajat ulos asunnosta. Paikalle kiirehtinyt partio oli rauhoitellut omaista aikansa, ja joutunut myös painimaan tämän kanssa. Potilas saatiin lopulta kuljetettua sairaalaan ja omainen putkaan Raumalle.

Turun keskustassa syystä tai toisesta turhautunut mies aiheutti kallista vahinkoa rikkomalla ensin kerrostalon alaoven lasiruudun ja pomppimalla sitten pysäköityjen autojen tuulilaseja kuopalle. Vapaalla ollut konstaapeli oli ottanut miehestä tiukan niskalenkin.

Lue myös: Mies repi ja katkoi tuulilasinpyyhkijöitä – myös auton kaikista renkaista päästettiin ilmat pois

Kommentoi Facebookissa