Auton matkustajat selvittivät tiellä erimielisyyttä – oliko rekan kuljettajalla mahdollisuuksia havaita heitä?

Poliisi on jatkanut yöllä valtatie 6:lla tapahtuneen kuolonkolarin tutkintaa.

Poliisi on jatkanut yöllä valtatie 6:lla tapahtuneen kuolonkolarin tutkintaa. (Kuva AOP)

Henkilöauto oli pysähtynyt valtatien reunaan siten, että auto oli jäänyt osittain ajoradalle.

ONNETTOMUUS Poliisi on jatkanut Luumäellä valtatie 6:lla viime yönä tapahtuneen kuolonkolarin tutkintaa. Luumäen Jurvalassa klo 1.55 henkilöauto oli pysähtynyt valtatielle. Autosta oli noussut henkilöitä tielle, jolloin takaa tullut rekka-auto oli törmännyt heihin sekä pysäköityyn autoon.

Tämän hetkisen tiedon mukaan henkilöauto, jossa oli ollut neljä henkilöä, oli ollut matkalla valtatietä 6 kohti Kouvolaa, kun se oli pysähtynyt tien reunaan siten, että auto oli jäänyt osittain ajoradalle. Pysähtyminen oli mahdollisesti johtunut autossa matkustajina olleiden henkilöiden erimielisyydestä, jota kolme autossa ollutta olivat nousseet ulos selvittämään pysähdyksissä olleen auton takapuolelle. Auton kuljettaja oli jäänyt istumaan kuljettajan paikalle.

Kolmen matkustajan ollessa auton takapuolella tai sivulla, oli heidän takaansa tullut rekka törmännyt ajoradalla olleisiin henkilöihin, joista kaksi, vuonna 1979 syntynyt kymenlaaksolainen nainen ja vuonna 1996 syntynyt kymenlaaksolainen mies, menehtyivät välittömästi. Kolmas henkilö, vuonna 1982 syntynyt kymenlaaksolainen mies, loukkaantui.

Toisin kuin poliisin aiemmassa tiedotteessa oli kerrottu, törmäyshetkellä ainoana henkilönä autossa istunut, vuonna 1995 syntynyt kymenlaaksolainen nainen, ei loukkaantunut. Poliisin tiedon mukaan onnettomuudessa loukkaantuneen miehen vammat eivät ole vakavia.

Rekkaa kuljettanutta vuonna 1983 syntynyttä venäläistä miestä epäillään tässä vaiheessa esitutkintaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta asiaan.

Tapahtuma-aikana oli pimeää, joten esitutkinnassa pyritään selvittämään, oliko rekan kuljettajalla ollut ylipäätään mahdollisuuksia havaita ajoradalla olleita henkilöitä.

Lue myös: Henkilöauto pysähtyi valtatielle ja matkustajat nousivat ulos – rekka törmäsi ja kaksi menehtyi

Kommentoi Facebookissa