Autovaras peruutti poliisiauton keulaan – parikymppisellä huumekuskilla ei ollut ajo-oikeutta

Molemmat autossa olleet parikymppiset miehet otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä.

Molemmat autossa olleet parikymppiset miehet otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä. (Kuva AOP)

Huomattuaan tien päättyvän takaa-ajetun auton kuljettaja päätti peruuttaa.

HUUMEKUSKI Poliisin partio oli suorittamassa normaalia valvontaa Vantaalla Laurintiellä, kun partioauton edessä ajanut henkilöauto teki yllättäen u-käännöksen. Partio kääntyi perään ja päätti pysäyttää ajoneuvon. Kuljettaja ei välittänyt poliisin pysäytysvaloista, vaan lähti ajamaan partiota karkuun.

Laurintieltä takaa-ajo siirtyi Rekolantielle, jossa näköyhteys karkuun lähteneeseen henkilöautoon hetkeksi katkesi. Auto löytyi kuitenkin hetken kuluttua ja takaa-ajo jatkui pohjoiseen päin, Lahdentielle, ja sieltä edelleen Rekolaan pikkutielle, joka päättyi umpikujaan. Pakeneva auto käytti takaa-ajon aikana ajoittain noin sadan kilometrin tuntinopeutta myös taajama-alueella, jossa suurin sallittu nopeus oli 30 kilometriä tunnissa.

Huomattuaan tien päättyvän takaa-ajetun auton kuljettaja päätti peruuttaa ja törmäsi takana olleen poliisiauton keulaan. Kukaan ei loukkaantunut tapahtuneessa.  Autossa oli vuonna 1999 syntyneen mieskuljettajan lisäksi yksi matkustaja.

Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta, hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen ja mies kertoi poliisipartiolle varastaneensa käytössään olleen auton. Molemmat autossa olleet parikymppiset miehet otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä.

Lue myös: Vaarallisessa takaa-ajossa poliisia pakoon yli 200 km/h – kuljettajaa epäillään kahdesta murhan yrityksestä

Kommentoi Facebookissa