Axl Smithin salakuvausjutun seuraus – Kasmir menettää tuhansia euroja kuukaudessa

Kasmir myöntää, että ei reagoinut tilanteeseen ja asioihin oikein, ja kantaa siitä vastuun.

Kasmir myöntää, että ei reagoinut tilanteeseen ja asioihin oikein, ja kantaa siitä vastuun. (Kuva Julius Konttinen)

Viihdelehti kertoo myös artistin itsensä olleen salakuvattavana.

RIKOS Helsingin käräjäoikeus tuomitsi suurta julkisuutta saaneessa oikeudenkäynnissä juontajana ja artistina tunnetuksi tulleen Axl Smithin vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Smith syyllistyi salakatseluun, kun hän kuvasi salaa seksikumppaneitaan heidän tietämättään liki kahden vuoden ajan.

Oikeudenkäynnin aikana entinen suosikkijuontaja käyttäytyi uhmakkaasti eikä osoittanut minkäänlaista katumusta. Korvauksia Smith joutuu maksamaan uhreille 100 000 euroa ja oikeudenkäyntikuluja yli 50 000 euron edestä. Uhreina olleita nuoria naisia oli 29 ja Smith oli näyttänyt joitain videoita kavereilleen.

Smith kuului myös Kasmirin alias Thomas Kirjosen bändiin. Yhtye liittyy oikeudenkäyntiin, sillä sen kiertueohjelmasta viestimiseen perustettua Whatsapp-ryhmää Smith käytti myös yhden videon näyttämiseen ja ryhmän viestit olivat todistusaineistoa oikeudenkäynnissä.

Käräjäoikeus alensi Smithin tuomiota, koska se katsoi poikkeuksellisen suuren julkisuuden aiheuttavan sen, että Axl Smith ei enää koskaan saisi ammattinsa edellyttämiä töitä Suomessa. Tuomio toi myös Kasmirille seuraamuksia – enemmän kuin luopumisen Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta.

Radiot ryhtyivät boikottiin

Kasmir on huomattavasti menestyneempi artisti kuin Axl Smith. Miehen debyyttialbumi AMK Dropout sai kultalevyn pelkillä suoratoistokuunteluilla, raja vaatii 10 miljoonaa kuuntelukertaa. Vuoden 2014 yksi suurimmista hiteistä oli Kasmirin Vadelmavene. YleX:n vuoden 2015 Kesäkumibiisiä Vauvoja on puolestaan kuunneltu Spotifyssa yli kuusi miljoonaa kertaa.

Nyt YleX ei soita enää Kasmirin kappaleita. Musiikkipäällikkö Tapio Hakanen kommentoi syyksi sen, että kanava haluaa juontajilleen työrauhan. Kappaleet herättivät kiihkeää keskustelua ja esimerkiksi Kasmirin uusimman singlen Huonoo seuraa -musiikkivideosta Youtubella on poistettu kommentointimahdollisuus.

Samoin Nelonen Median omistamat radiokanavat Radio Suomipop, Aalto, Groove, Loop sekä MetroFM eivät enää soita Kasmiria ”kaiken varalta”, koska artistin maine on negatiivinen.

Kasmir oli oikeudenkäynnissä todistajana, mutta julkisessa keskustelussa artistia on ymmärrettävästi arvosteltu siitä, että hän oli tietoinen Smithin toiminnasta, mutta ei estänyt tai puuttunut siihen. Kasmir on myöntänyt, että ei reagoinut tilanteeseen oikein ja pyytää anteeksi asiattomuuksia. Tiettävästi välit Smithiin katkesivat vajaa vuosi sitten.

Bauer Median radiokanavilla Radio Novassa, Kississä sekä Radio Cityssä Kasmir sen sijaan soi edelleen.

Tuhansien eurojen tappiot

Esimerkiksi pelkästään YleX on viimeisen kuukauden aikana soittanut Kasmirin Huonoo seuraa -kappaletta 89 kertaa, keskimäärin kolme kertaa päivässä. Kasmir on kappaleidensa yksi tekijöistä, ja menettää näin boikotin seurauksena tuhansia euroja kuukaudessa Teosto– ja Gramex-tuloina.

Single oli YleX:n soitetuimpien Top 20 -listalla sijalla 17. Tuottaja Hank Solo kuului myös samaan Whatsapp-ryhmään, hänen kappalettaan on YleX vastaavasti soittanut 88 kertaa, se oli 19. soitetuin kappale, mutta boikotti ei koske häntä.

Axl Smith kuvasi kotonaan lukuisia videoita itsestään harrastamassa seksiä eri naisten kanssa. Viihdelehti Stara tutustui oikeudenkäyntipöytäkirjoihin ja uutisoi tänään, että mainitussa Whatsapp-ryhmässä olisi kuitenkin jaettu vain yksi seksivideo.

Staran mukaan tuo video olisi kuvattu yhtyeen keikkamatkalla Kittilässä, ja siinä Axl Smith olisi salakuvannut oven raosta naista – sekä bändikaveriaan Kasmiria.

Axl Smith salakuvasi naisia sekä viihdelehti Staran mukaan myös bändikaveriaan.
Axl Smith salakuvasi naisia sekä viihdelehti Staran mukaan myös bändikaveriaan. (Kuva AOP)

Kasmirin viesti Facebookissa

”Julkisuuden henkilönä ei voi piiloutua medialta tai itseen kohdistuvalta arvostelulta. Yksityisyyden suoja on pienempi. Julkisuus tulee vastaan ja pitää vastaanottaa hyvässä ja pahassa, omalla nimellä.

Meitä kaikkia koskee oikeus ja velvollisuus todistaa oikeudenkäynnissä, jotta totuus tulisi esille ja tuomio olisi oikeudenmukainen. En ole ollut asiassa syytettynä, ja todistajana olen pyrkinyt auttamaan uhreja sekä oikeuden toteutumista kertomalla kaiken minkä tiedän. Olen todella pahoillani uhrien puolesta ja toivon että kaikki asiasta kärsineet saavat rauhaa toipumiseen.

Häpeän niitä kommentteja jotka ovat tulleet ilmi ja julkisuuteen bändin viestiryhmästä ja pyydän sydämestäni anteeksi asiatonta kielenkäyttöä ja kaikkea tuomittavaa käytöstä. Tämä Whatsapp ryhmä on perustettu puhtaasti kiertueen aikatauluista tiedottamista varten eikä mitään arveluttavaa materiaalia glorifioivaksi, naisien halventamiseen keskittyväksi salaseuraksi.

Ymmärrän että en reagoinut asioihin ja tilanteisiin oikein. Siitä kannan vastuun.”

Kommentoi Facebookissa