Bentley suunnittelee sähkötoimista katumaasturia

Bentley ei tyydy pelkästään isoon Bentayga-katumaasturiin.

Bentley ei tyydy pelkästään isoon Bentayga-katumaasturiin. (Kuva Bentley)

Brittimerkki aikoo iskeä kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

AUTOT Automaailmassa jyllää tällä hetkellä kolme vahvaa buumia, eli sähköautojen yleistyminen, katumaasturien jatkuvasti kasvava suosio ja autonomisen ajamisen tuominen yhä lähemmäksi arkitodellisuutta. Brittien perinnemerkki Bentley aikoo nyt iskeä näistä kaksi yhdellä iskulla.

VW-konserniin kuuluvan luksusvalmistajan toimitusjohtaja Wolfgang Dürheimer kertoi Automotive Newsille uuden Continental Supersportsin lanseeraustilaisuudessa, että Bentley ei tyydy pelkästään isoon Bentayga-katumaasturiin. Merkin ensimmäinen SUV on ollut sen verran onnistunut aluevaltaus, että Bentley aikoo jatkaa samoissa merkeissä.

Toisesta katumaasturista tehdään kuitenkin Bentaygaa pienempi ja pelkästään sähkötoiminen, jotta se ei söisi liikaa ison SUV:n markkinaosuutta. Tällöin auton pitäisi pystyä houkuttelemaan myös täysin uusia ostajia merkin pariin vaikkapa Teslan ratin takaa. Täyssähköinen katumaasturi edustaa kuitenkin vasta kakkosvaihetta brittimerkin sähköistymissuunnitelmissa, eli sitä kannattaa odotella myyntiin vasta vuoden 2020 tienoilla tai jopa myöhemmin.

Bentley haluaa keskittyä ensin pistokehybrideihin, ja sellaiset aiotaan esitellä merkin kaikista malleista. Ensimmäisenä vuorossa on hybridi-Bentayga, ja seuraavaksi markkinoille tuodaan tulevan Continental GT:n hybridiversio.

Bentley haluaa keskittyä aluksi pistokehybrideihin, ensimmäisenä vuorossa on hybridi-Bentayga,
Bentley haluaa keskittyä aluksi pistokehybrideihin, ensimmäisenä vuorossa on hybridi-Bentayga, (Kuva Bentley)

Viimeisessä vaiheessa lanseerausvuorossa ovat Continental GT:n sisarmallin, eli neliovisen Flying Spurin ja massiivisen Mulsanne-sedanin hybridit. Erityisesti Mulsannen kohdalla tämä tarkoittaa melkoista teknistä hyppäystä, koska autossa luotetaan tällä hetkellä vielä perinneveekasiin, jonka juuret ovat 1950-luvun puolella.

Bentleyn hybrideissä käytetään aluksi VW-konsernin hyllystä löytyvää voimanlähdettä, joka pohjautuu V6-bensakoneeseen ja sähkömoottoriin. Tästä paketista saadaan irti noin 500 hevosvoiman teho, mutta sekään ei riitä kaikille. Niinpä erityisesti jenkkimarkkinoita varten kaavaillaan vielä V8-pohjaista hybridiratkaisua.

Bentleyn suunnitelmat voivat tarkoittaa myös sitä, että EXP 10 Speed 6 -konseptiin pohjautuva pienempi urheiluauto ei pääse koskaan tuotantoon. Tutkielma sai todella positiivisen vastaanoton, mutta merkillä on sen verran rajalliset resurssit VW-konsernin päästöskandaalin jälkeen, että ne kannattaa ennemmin hyödyntää nollapäästöisen katumaasturin kehittämiseen. Siitä on suurta hyötyä Bentleylle, kun päästöjä koskeva lainsäädäntö tiukentuu jatkuvasti.

Kommentoi Facebookissa