Norjalle nelosvoitto – Krista päätöskisan kuudes

Krista Pärmäkoski oli Lahden MM-kisoissa Suomen paras naishiihtäjä.

Krista Pärmäkoski oli Lahden MM-kisoissa Suomen paras naishiihtäjä. (Kuva AOP)

Naisten 30 kilometrin kisa oli Marit Björgenin johdolla huikea norjalaisnäytös.

LAHDEN MM-KISAT Hiihdon maailmanmestaruuskisat Lahdessa päättyivät naisten osalta 30 kilometrin kilpailuun. Mukana oli koko viestipronssia voittanut joukkueemme.

Vahvimmin suomalaisista aloitti Krista Pärmäkoski, joka viihtyi hienosti kärkijoukossa Ruotsin Charlotte Kallan sekä kolmen norjalaisen eli Marit Björgenin, Heidi Wengin sekä Astrid Jacobsenin seurassa.

Muista suomalaisista Aino-Kaisa Saarinen sekä Laura Mononen pysyivät kärkiryhmässä, mutta vauhti oli liikaa Kerttu Niskaselle. Itkevä hiihtäjä keskeytti 15 kilometrin jälkeen.

Kisan puolivälissä kärkeen irrottautui kymmenen naisen ryhmä, mukana Krista Pärmäkoski ja kaikki norjalaiset. Kisassa oli mahdollista vaihtaa kerran sukset, mutta kukaan kärkijoukosta ei sitä ajan menettämisen johdosta halunnut tehdä. Ryhmä oli kasassa vielä viisi kilometriä ennen maalia, viimeisen kierroksen alkaessa.

Norjalaiset tekivät loppunousuissa irtioton, ja epäonninen Charlotte Kalla katkaisi samalla sauvansa. Voitto ratkaistiin jäsentenvälisessä, ja kisojen hiihtokuningatar Marit Björgen oli odotetusti vahvin. Heidi Weng sai hopeaa täpärästi ennen Astrid Jacobsenia. Norjan nelosvoiton täydensi Ragnhild Haga.

Krista Pärmäkoski oli lopulta kuudes, edelle loppusuoralla ehti USA:n Jessica Diggins. Aino-Kaisa Saarisen sijoitus oli 14 ja Laura Monosen 18.

Kommentoi Facebookissa