Bernie Ecclestonen vanha Jaguar huutokaupataan – hinta saattaa nousta jopa yli 10 miljoonan dollarin

Browns Lanen tehtaalla rakennettiin 67 D-Typeä, joista 16 kappaletta oli katukäyttöön tehtyjä XKSS-malleja.

Browns Lanen tehtaalla rakennettiin 67 D-Typeä, joista 16 kappaletta oli katukäyttöön tehtyjä XKSS-malleja. (Kuva Gooding)

Arvonnousu on ollut melkoista, sillä Ecclestone sai uudesta autosta 3 500 puntaa.

AUTOT Ison-Britannian Coventryssä päämajaansa pitävä Jaguar nousi autourheilumaailman tietoisuuteen viimeistään 1950-luvun alussa, kun tuolloin vielä nuori merkki nappasi C-Typellään voitot Le Mansin legendaarisessa 24 tunnin kilpailussa vuosina 1951 ja 1953. Autolle valmisteltiin kuitenkin jo kuumeisesti modernimpaa seuraajaa, joka teki debyyttinsä seuraavan vuoden Le Mansissa.

Loogisesti D-Typeksi nimetty uutuus oli suorastaan vallankumouksellinen konstruktio, jossa hyödynnettiin ilmailun maailmasta inspiraationsa saanutta alumiinista monokokkirunkoa. Muihin innovaatioihin kuuluivat muun muassa Dunlopin kehittämät levyjarrut ja aerodynamiikkaekspertti Malcolm Sayerin muotoilema kori. Se oli tehty mahdollisimman pienen ilmanvastuksen ehdoilla, mutta auton linjat olivat myös kuvankauniit.

Rungosta sekä korista löytyvät tehtaan stanssaamat numerot.
Rungosta sekä korista löytyvät edelleen tehtaan stanssaamat numerot. (Kuva Gooding)

D-Type saavutti Le Mansissa kolme voittoa putkeen vuosina 1955, 1956 sekä 1957, ja lisäksi Jaguarin meriittilistalle lukeutuivat muun muassa Reimsin 12 tunnin kisan voitot vuosina 1954 ja 1956. Korkeimmalle korokkeelle yllettiin myös vuoden 1955 Sebringin 12 tunnin kilpailussa ja seuraavan vuoden Span Grand Prix’ssä. Tehtaan saavuttama kilpailumenestys lisäsi myös asiakasautojen kysyntää, ja niinpä niitä varten perustettiin oma tuotantolinjansa Browns Lanen tehtaalle.

Siellä rakennettiin 67 D-Typeä, joista 16 kappaletta oli katukäyttöön tehtyjä XKSS-malleja. Lyhyellä nokalla varustettuja asiakasautoja vauhditti Weberin kaasuttimella ruokittu 3,4-litrainen kuutonen, ja D-Typet myytiin yksityiskuskeille syksystä 1955 alkaen. Yksi niistä päätyi manchesterilaiselle jälleenmyyjälle, jolla oli kuitenkin hankaluuksia saada kaupattua erikoista kilpuria eteenpäin.

Hätiin tuli myöhemmin F1-moguliksi noussut nuorimies, eli Bernie Ecclestone. Hän teki 1950-luvulla autobisnestä, ja niinpä Bernie myi Jaggen lähes välittömästi eteenpäin Peter Blond -nimiselle lahjakkaalle yksityiskuljettajalle. Blond kilpaili D-Typellä ensimmäistä kertaa keväällä 1956 Oulton Parkin radalla, ja tulokseksi tuli heti viides sija.

Lyhyellä nokalla varustettuja asiakasautoja vauhditti Weberin kaasuttimella ruokittu 3,4-litrainen kuutonen.
Lyhyellä nokalla varustettuja asiakasautoja vauhditti Weberin kaasuttimella ruokittu 3,4-litrainen kuutonen. (Kuva Gooding)

Jaguar siirtyi kuitenkin seuraavalle omistajalleen jo vuonna 1957, ja auton menestyksekäs kisahistoria jatkui 1960-luvulle asti. Auton myöhempiin omistajiin kuului muun muassa Led Zeppelin -bändin manageri Peter Grant, ja tämän jälkeen D-Type on ollut usean amerikkalaisen keräilijän hallussa.

Punaisessa kilpurissa on edelleen alkuperäinen moottori, ja rungosta sekä koristakin löytyvät tehtaan stanssaamat numerot. Autoa on kuitenkin käytetty niin vähän viime vuosina, että se vaatii perusteellisen huollon toimiakseen kunnolla. D-Type tulee tarjolle Arizonan Scottsdalessa järjestettävässä huutokaupassa, jonka järjestää Gooding & Co.

Jaggen hinnan arvellaan nousevan 10–12 miljoonan dollarin lukemiin, eli arvonnousu on ollut melkoista. Peter Blond maksoi nimittäin uudesta autosta 3 500 puntaa Bernie Ecclestonelle.

Kommentoi Facebookissa