Blokkaa, donkkaa, pussittaa – Markkanen hurjassa vireessä

Lauri Markkanen on suomalaisen koripalloilun kaikkien aikojen kovimpia lupauksia.

Lauri Markkanen on suomalaisen koripalloilun kaikkien aikojen kovimpia lupauksia. (Kuva AOP)

Arizona Wildcatsin tähtipelaaja niittää kehuja rapakon takana.

KORIPALLO Yksi suomikoriksen kaikkien aikojen lupaavimmista pelaajista, 19-vuotias Lauri Markkanen, on aloittanut kautensa hämmentävän hyvin Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:ssa.

Ennen tätä syksyä jyväskyläläinen voitti korikuninkuuden sekä alle 18-vuotiaiden että alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa. Nyt hän on aloittanut ensimmäisen Pohjois-Amerikan kautensa Arizona Wildcatsin riveissä.

Markkanen on ollut ehdottomasti näkyvimpiä hahmoja joukkueen edetessä voitosta toiseen niin ennen kautta kuin sarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussakin. Peliaikaa on siunaantunut kokoonpanosta eniten, pisteitä mies upotti viime matsissa CSU Bakersfieldia vastaan peräti 26 ja kauhoi samalla kahdeksan levypalloa.

Häntä on ylistetty erityisesti työmoraalinsa, monipuolisuutensa sekä vakaan heittokätensä ansiosta yhdeksi sarjan kovimmista pelaajista. Wildcats kohtaa seuraavaksi Sacred Heartin joukkueen tulevana perjantaina.

Markkanen on kasvanut huippu-urheilijoiden ympäröimänä. Hänen isänsä Pekka ”Volkki” Markkanen esiintyi Kansasin yliopistojoukkueen riveissä kaudella 1989-1990 ja pelasi maajoukkueessa yhteensä 129 ottelua. Hänet valittiin kolmesti Vuoden koripalloilijaksi.

Lauri Markkasen äiti Riikka ylsi niin ikään Suomen koripallomaajoukkueeseen, pelaten neljä kautta naisten SM-sarjassa 80-luvulla. Markkasen veljeksistä Miikka pelasi samaista lajia nuorten maajoukkuetasolla loukkaantumiseensa asti ja Eero puolestaan vaikuttaa AIK:n riveissä jalkapallon puolella.

Kommentoi Facebookissa