BMW:n lippulaivaa ei tarvitse odotella enää kauan – uusi 8-sarja tulee tuotantoon ensi vuonna

Uutuudesta annettiin esimakua jo viime keväänä, jolloin Como-järven rannalla esiteltiin 8-sarjaa ennakoiva konsepti.

Uutuudesta annettiin esimakua jo viime keväänä, jolloin Como-järven rannalla esiteltiin 8-sarjaa ennakoiva konsepti. (Kuva BMW)

Autoa on jo ehditty ylistämään yhdeksi historian kauneimmista Bemareista.

AUTOT BMW:llä on hieno historia luksusluokan sporttisten coupéiden osalta. Baijerilaisten valikoimaan on kuulunut tällaisia malleja jo 80 vuoden ajan, mutta nykyisen sukupuun voidaan katsoa alkavan 1960-luvun puolenvälin 2000 C:stä ja CS:stä. Niitä seurasi E9-korikoodilla tunnettu facelift-malli, joka niitti mainetta myös kilparadoilla. Tämän auton seuraajaksi esiteltiin puolestaan vuonna 1976 ensimmäinen 6-sarja, joka edusti jo Bemarin nykyistä mallinimilogiikkaa.

6-sarja sinnitteli tuotannossa peräti 13 vuoden ajan, ja 2000-luvun puolella baijerilaiset ovat ehtineet tarjota kahta sukupolvea modernista Kuutosesta. Niitä ennen merkin valikoimaan kuului kuitenkin 8-sarjan nimellä myyty luksuscoupé, joka peri alkuperäisen 6-sarjan paikan BMW:n mallistossa vuonna 1989. Kasi tuli markkinoille huonoon aikaan laman kynnyksellä, ja kallis auto ei kohonnut kovinkaan suureksi myyntimenestykseksi kahdeksanvuotisen uransa aikana.

Ensin lanseerausvuorossa on umpikattoinen kaksiovinen coupé Euroopan ja USA:n markkinoille.
Ensin lanseerausvuorossa on umpikattoinen kaksiovinen coupé Euroopan ja USA:n markkinoille. (Kuva BMW)

Auto jätti kuitenkin pysyvän jäljen baijerilaismerkin historiaan, ja niinpä BMW on päättänyt herättää 8-sarjan jälleen henkiin. Viimeinen 6-sarja on juuri poistunut tuotannosta, joten Bemarin mallistosta löytyy tällä hetkellä juuri Kasin kokoinen aukko. Uutuudesta annettiin esimakua jo viime keväänä, jolloin Como-järven rannalla järjestetyssä arvokkaassa autotapahtumassa esiteltiin 8-sarjaa ennakoiva konsepti.

Tutkielma tuotiin vielä elokuussa Kalifornian Pebble Beachiin ja syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyyn, jossa se sai runsaasti positiivista palautetta. Autoa on jo ehditty ylistämään yhdeksi historian kauneimmista Bemareista, joten tuotantomallia odotellaan kieli pitkällä. BMW vahvisti nyt, että sen aika koittaa jo ensi vuonna. Uusi 8-sarja tulee tuotantoon lähes merkin syntysijoilla, eli Etelä-Baijerissa sijaitsevalla Dingolfingin tehtaalla.

Tarjolle saattaa tulla jopa M760Li:stä tuttu tupla-ahdettu 6,6-litrainen V12, ja muut koneet ovat ahdettuja kaseja sekä kuutosia.
Tarjolle saattaa tulla jopa M760Li:stä tuttu tupla-ahdettu 6,6-litrainen V12, ja muut koneet ovat ahdettuja kaseja sekä kuutosia. (Kuva BMW)

Ensin lanseerausvuorossa on umpikattoinen kaksiovinen coupé Euroopan ja USA:n markkinoille. Muut maat ovat vuorossa pian tämän jälkeen, ja avomalli nähdään vuonna 2019. Myöhemmin mallisto täydentyy todennäköisesti vielä neliovisella Gran Coupélla, joka toimii 6-sarjan vastaavan version seuraajana. BMW on panostamassa tulevina vuosina entistä enemmän luksusluokkaan, ja 8-sarjalla on tärkeä rooli Mersun S-luokan coupén ja avomallin haastajana.

Myös moottorivalikoima heijastaa auton statusta. Tarjolle saattaa tulla jopa M760Li:stä tuttu tupla-ahdettu 6,6-litrainen V12, ja muut koneet ovat ahdettuja kaseja sekä kuutosia. Muutama dieselkin saatetaan edelleen nähdä, ja sporttipuolta edustaa M8:n yli 600-heppainen tuplaturbo-V8.

Uuden Kasin tarkkaa esittelyajankohtaa ei ole vielä kerrottu, mutta todennäköisin vaihtoehto on maaliskuussa ovensa avaava Geneven autonäyttely. Siellä on perinteisesti keskitytty luksusluokan uutuuksiin, joiden joukkoon 8-sarja sopisi kuin nenä päähän.

Kommentoi Facebookissa