Brasilia ja Portugali ovat jatkossa – sateenkaarimielenosoittaja kävi kentällä

Kuva Dreamstime

Brasilia voitti Sveitsin 1-0 ja Portugali Uruguayn 2-0. Brasilia ja Portugali varmistivat voitoillaan jatkopaikkansa jo kahden alkusarjakierroksen jälkeen.

JALKAPALLO Brasilia jyrää jalkapallon MM-turnauksessa. Se aloitti 2-0 -voitolla Serbiasta ja jatkoksi tuli maanantaina voitto Sveitsistä lukemin 1-0, millä Brasilia varmisti jatkopaikkansa.

Brasilian vahvuudesta kertoo, ettei Serbialla eikä Sveitsillä ollut yhtään kunnollista maalintekoyritystä. Tähtipelaaja Neymar oli Sveitsi-ottelusta loukkaantumisen takia sivusta, mutta sitä ei edes huomannut.

Casemiro ampui voittomaalin sveitsiläispelaajan takapuolen kautta.

– Olen samaa mieltä Neymarin kanssa siitä, että Casemiro on maailman paras puolustava keskikenttäpelaaja, kommentoi Brasilian päävalmentaja Tite.

Tite korosti myös Brasilian kaipaavan Neymaria tämän luovuuden ja hyökkäysvoiman takia. Titen mukaan Brasilia kuitenkin pärjää ilman suurta tähteään. Sveitsi-ottelussa muut käyttivät tilaisuutensa.

Neymar on varmuudella sivussa alkusarjan otteluista nilkkavamman takia. Neymar saattaa tehdä paluun neljännesvälieräottelussa.

Brasilia kohtaa alkusarjassa vielä Kamerunin, joka avasi pistetilinsä pelaamalla 3-3 -tasapelin Serbiaa vastaan. Sveitsillä on kolme pistettä ja Kamerunilla sekä Serbialla yksi piste. Sveitsi ja Serbia kohtaavat perjantaina ja sen ottelun voittaja nähtäneen neljännesvälierissä.

Portugalikin varmisti jatkopaikkansa voitettuaan Uruguayn 2-0. Sateenkaarilippua heiluttanut mielenosoittaja juoksi ottelussa kentälle ja sai Portugalin joukkueen pelaajan Ruben Nevesin mukaan Portugalin joukkueen tuen.

Portugalin voittomaali merkittiin Bruno Fernandesille. Epäselväksi tilanteessa jäi, osuiko Cristiano Ronaldo palloon puskuyrityksessään.

– Juhlin sitä, kuin se olisi ollut Cristianon maali. Minulle näytti, että hän olisi osunut palloon. Tarkoituksenani oli keskittää hänelle, kommentoi Fernandes.

Portugali on siis jatkossa. Ottelussa Etelä-Koreaa vastaan tasapeli riittäisi lohkovoittoon.

– Mahtava tunne. Päätavoitteemme alkusarjassa on jo saavutettu, mutta yksi peli on vielä jäljellä ja haluamme voittaa lohkon, Ruben Neves sanoi.

Lohkovoitolla Portugali todennäköisesti välttäisi Brasilian kohtaamisen neljännesvälieräottelussa.

– Emme ajattele sitä vielä. Keskitymme seuraavaan peliin Etelä-Koreaa vastaan, Neves totesi.

Ghana voitti jännitysottelussa Etelä-Korean maalein 3-2. Ghana pelaa alkusarjan päätösottelussaan Uruguayta vastaan ja varmistaisi jatkopaikkansa tasapelillä, jos Etelä-Korea ei voita Portugalia.

Teksti Otto Palojärvi, Doha

Lue myös: Saksa pelasti kunniansa – Espanjan valmentajaa tasapeli harmitti

Kommentoi Facebookissa