Saksa pelasti kunniansa – Espanjan valmentajaa tasapeli harmitti

Saksan ja Espanjan huippuottelu päättyi Qatarissa 1-1. (Kuva AOP)

Espanjan ja Saksan valmentajat pitivät tasatulosta reiluna, vaikka Espanjan valmentajaa harmitti enemmän.

JALKAPALLO MM-jalkapallossa Qatarissa nähtiin sunnuntai-iltana huippuottelu, kun lajin jättiläiset Espanja ja Saksa kohtasivat. Espanja hallitsi peliä pitkään, mutta Saksa tuli tasoihin ja oli lähellä voittomaaliakin. Peli päättyi 1-1.

– Outo tunne, kun on voittamassa Saksan kaltaisen joukkueen, ja sitten menettää johdon ja otteen. Se oli surullista. Mutta johdamme lohkoa kahden ottelun jälkeen ja täytyy pysyä positiivisena, kommentoi Espanjan päävalmentaja Luis Enrique.

– Ensimmäisellä puoliajalla olimme hyviä suurimman osan ajasta. Tauon jälkeen Alvaro Morata teki maalin. Sitten Saksa nosti tasoaan ja meillä oli vaikeaa. Täytyy pystyä paremmin sopeutumaan vastustajan tekemiin muutoksiin. Tulos harmittaa, hän jatkoi.

Luis Enrique piti tulosta reiluna.

– Meidät olisi voitu voittaakin. Tämä oli reilu tulos. Sanoisin niin. Saksa on jalkapallomahti. Se on suosikkeja tässä turnauksessa. Taistelimme hyvin.

Espanja kohtaa alkusarjan päätösottelussaan Japanin. Siitä ottelusta Espanjalle riittäisi jatkopaikkaan tasapelikin.

– Japani tulee olemaan vaikea vastustaja. En rupea spekuloimaan toisten otteluiden tuloksista.

Saksa siis nousi tappioasemasta 1-1 -tasatulokseen ja mahdollisuudet jatkopaikkaan Saksalla on yhä omissa käsissään.

– Tiesimme, mitä pitäisi saavuttaa. Saimme tasoitusmaalin ja olimme lähellä toistakin maalia. Tämä tuo joukkueelle nostetta. Olen erittäin tyytyväinen joukkueen työskentelyyn tänään. Niclas Füllkrug oli hyvä esimerkki onnistujista, kommentoi Saksan päävalmentaja Hansi Flick.

Ennen MM-kisoja vain yhden A-maaottelun pelannut Füllkrug teki elintärkeän tasoitusmaalin.

– Olemme iloisia, että hän sitoutui hyvin joukkueeseen. Hänellä on hyvä oikean jalan laukaus. Emme ole tyytyväisiä pelkästään hänen maalistaan, vaan pelaamiseen joukkueen eteen, Flick kehui maalintekijäänsä.

Flick oli muutenkin tyytyväinen näkemäänsä.

– Tämä oli A-luokan ottelu. Näin, mitä halusin nähdä joukkueelta. Haluamme rakentaa olosuhteet, joilla pääsemme 16 parhaan joukkoon.

Tasapeli oli Flickin mielestä varsin oikeutettu lopputulos.

– Mielestäni se on reilu tulos. Espanja pelasi hienosti, mutta loimme paikkoja. Olisimme voineet tehdä voittomaalinkin, mutta olen tyytyväinen tulokseen.

Saksa pelaa alkusarjan päätösottelussaan Costa Ricaa vastaan. Voitto siitä pelistä veisi Saksan jatkoon, jos Japani ei voita Espanjaa.

– Heillä on hieno mentaliteetti. Hävisivät 0-7 Espanjalle, mutta tulivat toiseen otteluun hienosti puolustaen. He ansaitsivat voittonsa Japanista. Keskitymme Costa Ricaan sen jälkeen, kun olemme analysoineet tämän pelin läpi, kommentoi Flick tulevasta vastustajasta.

Saksa sai rajua kritiikkiä Japani-ottelun jälkeen. Nyt pahin kritiikki hellittänee ainakin hetkeksi.

Teksti Otto Palojärvi, Doha

Lue myös: Belgia kuilun partaalla – Marokko näpäytti

Kommentoi Facebookissa