Pakettiauton ja perävaunun yhdistelmä oli pysähtynyt ajokaistalle – henkilöauto törmäsi kohtalokkaasti

Poliisi ja onnettomuustutkintalautakunta tutkivat onnettomuutta ja siihen johtaneita syitä. (Kuvituskuva VNK)

Yksi ihminen kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti liikenneonnettomuudessa Pälkäneellä.

LIIKENNETURVALLISUUS Sunnuntaina 27. marraskuuta valtatiellä 12 tapahtuneessa onnettomuudessa oli osallisena henkilöauto ja pakettiauto-perävaunuyhdistelmä. Yksi ihminen kuoli ja yksi loukkaantui onnettomuudessa.

Onnettomuus tapahtui Pälkäneellä Lahdentiellä noin kilometri ennen Hämeenlinnantien risteystä. Poliisi sai asiasta ilmoituksen kello 17.17.

Poliisin alustavien tietojen mukaan henkilöauton kuljettaja ajoi Lahdentietä Lahden suunnasta kohti Tamperetta. Ajokaistalla oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä pysähdyksissä pakettiauton ja perävaunun yhdistelmä. Henkilöauto törmäsi perävaunuun ja suistui loivasti ajosuunnasta katsottuna oikealle.

Pakettiauto-perävaunuyhdistelmässä matkustanut 1960-luvulla syntynyt nainen kuoli törmäyksessä. Toinen ajoneuvoyhdistelmän matkustajista, 1980-luvulla syntynyt mies, loukkaantui vakavasti. Alustavien tietojen mukaan menehtynyt ja loukkaantunut henkilö eivät olleet törmäyksen aikana pakettiautossa sisällä, vaan seisoivat ulkona. Henkilöauton kuljettaja ja sen matkustaja vietiin tarkistettavaksi sairaalaan.

Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta onnettomuuteen. Sisä-Suomen poliisilaitos ja onnettomuustutkintalautakunta tutkivat onnettomuutta ja siihen johtaneita syitä.

Lue myös: Henkilöauto törmäsi varastorakennukseen ja syttyi palamaan – kaksi nuorta aikuista menehtyi

Kommentoi Facebookissa