Belgia kuilun partaalla – Marokko näpäytti

Kuva: Dreamstime

Marokko voitti Belgian maalein 2-0. Kroatia puolestaan murskasi Kanadan 4-1.

JALKAPALLO Marokko rysäytti jalkapallon MM-kisoissa ison yllätyksen voitettuaan Belgian maalein 2-0. Marokko pelasi erinomaisen ottelun, eikä paremmuudesta ollut epäselvyyttä.

– Mielestäni pelasimme hyvin vahvan ottelun. Puolustimme hyvin ja odotimme heidän tekevän virheitä. Saimme hyviä hyökkäyksiä ja ratkaisimme oikeilla hetkillä, summasi ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Marokon Hakim Ziyech.

Qatariin on matkustanut paljon marokkolaisfaneja ja Marokko vaikutti suorastaan kotijoukkueelta. Ziyech totesi yleisön tuoneen paljon apua.

– Jos näitte pelissä, miten he olivat tukenamme, niin he toivat meille todella paljon voimaa. He olivat todellakin tukenamme.

Avausottelussaan Marokko pelasi Kroatian kanssa maalittoman tasapelin. Ziyechin mukaan Belgiaa vastaan oli helpompaa pelata kuin Kroatiaa vastaan.

– Ensimmäinen peli oli vaikeampi. Se oli todella vaikea ottelu, emmekä pystyneet pelaamaan omaa peliämme. Oli vaikeaa laittaa Kroatialle painetta. Nyt oli helpompaa luoda painetta. Belgia teki enemmän virheitä kuin Kroatia.

Belgian päävalmentaja Roberto Martinez myönsi, ettei hänen joukkueensa pelannut parhaalla tasollaan.

– Meille todella vaikea tappio. Tulimme tänne voittamaan pelejä. Aloitimme ihan hyvin, mutta emme olleet ensimmäisellä puoliajalla toivotulla tasolla. Tauon jälkeen paransimme ja Marokon maalinkin jälkeen kontrolloimme peliä, mutta emme hyödyntäneet paikkojamme, Martinez sanoi.

Belgia kohtaa alkusarjan päätösottelussaan Kroatian. Voitto veisi Belgian jatkoon.

– Nyt olemme tilanteessa, ettei meillä ole enää hävittävää. Voitettavaa vain, totesi Martinez.

Kroatia voitti sunnuntaina Kanadan maalein 4-1. Se tulos merkitsi Kanadan putoamista jatkosta.

Päätöskierroksella Kroatialle riittää jatkopaikkaan tasapeli Belgia-ottelusta. Marokko tarvinnee Kanadasta voiton päästäkseen jatkoon.

Marokkolaisilla olivat voiton jälkeen isot juhlat käytössä. Voiton jälkeen Dohan metrossa raikuivat Marokko-huudot marokkolaisfanien tanssiessa riemusta. Voitto oli yksi Marokon jalkapallohistorian merkittävimmistä saavutuksista.

Teksti Otto Palojärvi, Doha

Lue myös: Lionel Messi pelasti Argentiinan kuilun partaalta

Kommentoi Facebookissa