Lionel Messi pelasti Argentiinan kuilun partaalta

Argentiina voitti Meksikon 2-0. Lionel Messi teki ratkaisevan maalin. (Kuva AOP)

Lionel Messin ja Enzo Fernandezin maalit toivat Argentiinalle helpottavan voiton Meksikosta.

JALKAPALLO Argentiina oli lauantaina Qatarissa tukalassa paikassa ottelussa Meksikoa vastaan. Saudi-Arabialle koetun tappionsa jälkeen Argentiinalla ei ollut varaa enää toiseen tappioon.

Argentiina voitti Meksikon 2-0. Viidensissä MM-kisoissaan pelaava Lionel Messi löysi toisella puoliajalla tilaa ja maalasi joukkueensa johtoon. Toisen maalin Argentiinalle teki Enzo Fernandez upealla laukauksellaan ottelun lopussa.

Argentiina taistelee yhä lohkovoitosta. Se on pisteen jäljessä kärjessä olevasta Puolasta, joka voitti Saudi-Arabian 2-0.

– Meillä oli epämukavuutta avausottelun tappion jälkeen. Halusimme kääntää tilanteen. Oli kriittinen tilanne. Tappio olisi vienyt meidät ulos turnauksesta. Onneksi voitimme ja taakka putosi harteiltamme. Nyt on iloa ja voitto toi mielenrauhan, kommentoi Messi.

Argentiinan päävalmentaja Lionel Scaloni kehui pelaajiensa asennetta. Voitotta jääminen olisi ollut katastrofi.

– On mahtavaa, miten pelaajat jättävät kaiken kentälle. Miten ylpeinä he pelaavat tälle maalle. Nyt oli todella kova ottelu erinomaista vastustajaa vastaan. Kaikki pelaajat ymmärsivät vastuunsa ja olen todella tyytyväinen, Scaloni sanoi.

Meksiko joutui nyt kuilun partaalle. Välttämättä edes voitto Saudi-Arabia -ottelusta ei riitä sille jatkopaikkaan. Meksikon maalitilikin turnauksessa on vielä avaamatta Puola-ottelun päätyttyä 0-0.

– Puolaa vastaan puuttui tarkkuus. Tänään ei ollut niin montaa paikkaa, mutta meillä oli muutama tilanne. Argentiina oli erilainen vastustaja ja peli oli erilainen. Etsimme keinoja, joilla voimme saada maaleja Saudi-Arabiaa vastaan. Tarvitaan kolme maalia, kommentoi Meksikon argentiinalainen päävalmentaja Gerardo Martino.

Argentiina kohtaa Puolan keskiviikkona. Samaan aikaan pelataan Meksikon ja Saudi-Arabian ottelu. Saudi-Arabia menisi voitolla jatkoon.

Teksti Otto Palojärvi, Doha

Lue myös: Ranska selätti kirouksen – meni jo jatkoon MM-kisoissa

Kommentoi Facebookissa