Ranska selätti kirouksen – meni jo jatkoon MM-kisoissa

Kylian Mbappe teki kaksi maalia Ranskan voittaessa Tanskan MM-kisoissa 2-1. (Kuva AOP)

Ranska varmisti jatkopaikkansa jo kahden ottelun jälkeen. Kylian Mbappe on ollut heti kovassa iskussa.

JALKAPALLO Kolmissa edellisissä MM-kisoissa hallitseva maailmanmestari on pudonnut jatkosta jo alkulohkovaiheessa. Ranska, joka itse putosi hallitsevana maailmanmestarina alkulohkossa 2002, päätti nyt tämän putken voitettuaan Tanskan 2-1 ja varmistettuaan jatkopaikkansa kahden ottelun jälkeen.

Vuoden 2018 MM-kisojen kultasankari Kylian Mbappe teki Ranskan molemmat maalit. Hän todisti jälleen suuruutensa.

– Kylian on mahtava pelaaja, joka pystyy tekemään eron joukkueiden välillä. Hän on poikkeuksellinen pelaaja, mutta on myös erinomainen joukkuepelaaja, kommentoi Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps.

Deschamps korosti, ettei ajatellut maailmanmestarien kirousta, joka kävi 2010 Italialle, 2014 Espanjalle ja 2018 Saksalle.

– En ollut huolissani siitä, vaikka olinkin siitä tietoinen. Keskityimme siihen, mitä pitää tehdä. Tilastot ovat olemassa, mutta meillä on hieno joukkue. Henki on joukkueessa vahva ja tänään se näkyi.

Tanskalla on kahdesta ottelustaan tilillä vain yksi piste. Joukkue tarvitsee voiton Australiasta päästäkseen jatkoon.

– Onnittelut Ranskalle voitosta. Se oli ansaittu. Olimme lähellä hyvää tulosta. Tasoitimme ja meillä oli sen jälkeen kaksi hyvää paikkaa. Ranska kuitenkin voitti ja olemme hyvin pettyneitä. Mutta kokoamme itsemme ja jatkamme keskiviikon peliin, kommentoi Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand.

Australia otti aiemmin päivällä 1-0 -voiton Tunisiasta. Paikan päällä oli yli 20 000 tunisialaista, mutta Australia kesti hurjassa pohjoisafrikkalaisessa huuto- ja vihellysmyrskyssä.

– Ainakin minua se vain rohkaisi. Bussissakin, kun tulimme tänne, näimme paljon autoja, joista heilutettiin Tunisian lippuja. Itse vain rakastan sellaista tunnelmaa, joka oli tänään, sanoi Australian pelaaja Riley McGree.

Australialle voitto MM-kisoissa oli ensimmäinen sitten 2010 kisojen, jolloin aussit voittivat Serbian. Jatkopaikan Australia varmistaisi, jos pelaisi Tanskan kanssa tasan, eikä Tunisia voittaisi Ranskaa.

Teksti Otto Palojärvi, Doha

Lue myös: Nollanolla amerikkalaisia vastaan – Englannin fanit buuasivat Qatarissa

Kommentoi Facebookissa