Nollanolla amerikkalaisia vastaan – Englannin fanit buuasivat Qatarissa

USA ja Englanti pelasivat Qatarissa maalittoman tasapelin. (Kuva AOP)

Englantilaisfaneille maaliton tasapeli Yhdysvaltoja vastaan oli iso pettymys, Hollannin valmentaja puolestaan pettyi 1-1 -tasapeliin Ecuadoria vastaan.

JALKAPALLO Odotettu Englannin ja Yhdysvaltain välinen jalkapallon MM-kisaottelu päättyi Qatarissa 0-0. Yhdysvaltain fanit kiittelivät omiaan, mutta Englannin fanit buuasivat joukkueelleen.

– Meille buuattiin, kyllä. Olen itse kuitenkin tyytyväinen. Pelasimme kovaa vastustajaa vastaan. He puolustivat hyvin. Oli todella vaikeaa päästä heidän puolustuksensa läpi. Mielestäni pelasimme hyvin ja kontrolloimme peliä, kommentoi Englannin päävalmentaja Gareth Southgate.

Southgaten mukaan hänen pelaajansa olivat pettyneitä.

– Harva joukkue saa yhdeksää pistettä lohkosta. Pelaajat ovat pettyneitä, mutta sanoin heille, että esityksessä oli paljon hyvää. Olemme myös lähellä jatkopaikkaa.

Yleisön buuaukset eivät Southgatea masenna. Hän on vakuuttunut, että MM-kisoissa tulee hyviä tuloksia.

– Haluan tietysti, että fanit kotona hymyilevät. Ihmiset reagoivat, miten reagoivat. En voi vaikuttaa kuin joukkueeseeni. Olemme oikeilla raiteilla. On kehitettävää, mutta menemme eteenpäin.

Yhdysvalloilla voittokin oli lähellä. Chelseassa seuratasolla pelaava Yhdysvaltain Christian Pulisic sai pallon tolppaan.

– Oli tasaisen hyvä esitys joukkueelta. Pystyimme dominoimaan ja loimme hienoja paikkoja. Emme voittaneet peliä, mutta tasuri oli kelpo tulos, kommentoi Pulisic varsin tyytyväisenä.

Pulisic korosti, että USA:n joukkue todellakin luotti itseensä ja se näkyi.

– Olimme joukkue tuolla. Pelasimme luottavaisesti ja taistelimme kovasti. Toivottavasti monet kotona peliä katsoneet olivat ylpeitä meistä.

Englannin fanit buuasivat joukkueelleen pelin päätyttyä. Pulisic oli siitä iloinen.

– Se oli positiivinen merkki. Meiltä oli hyvä esitys. Kontrolloimme ja loimme peliä heidän alueellaan. Olimme altavastaajia, mutta laitoimme heidät koville, hän sanoi.

Yhdysvallat on pelannut tasan Walesia ja Englantia vastaan. Seuraava vastustaja joukkueella on Iran, joka amerikkalaisten on pakko voittaa.

– Joukkue on käynyt läpi pitkän matkan. Hieno tunne jatkuu viimeiseen otteluumme, joka on pakko voittaa. Olemme lähellä sitä, missä haluamme olla, Pulisic sanoi seuraavasta pelistä.

Hollanti jäi Ecuadoria vastaan 1-1 -tasapeliin. Hollannin veteraanivalmentaja Louis van Gaal teki selväksi, ettei ollut esitykseen tyytyväinen.

Hollannin jatkopaikka on kuitenkin käytännössä varma. Hollannin tasapeli myös varmisti, ettei Qatar pääse jatkoon.

Teksti Otto Palojärvi, Doha

Lue myös: Iran juhli infernaalisessa metelissä – kehno Qatar hävisi Senegalille

Kommentoi Facebookissa