Iran juhli infernaalisessa metelissä – kehno Qatar hävisi Senegalille

Kuva: Dreamstime

Iran voitti Walesin dramaattisessa ottelussa 2-0. Isäntämaa Qatar sai puolestaan selkäänsä Senegalilta maalein 1-3.

JALKAPALLO Iran otti yhden jalkapallohistoriansa suurimmista voitoista kaadettuaan jalkapallon MM-kisoissa Walesin maalein 2-0. Walesin maalivahti Wayne Hennessey sai törkytempustaan punaisen kortin ja Iran rankaisi lopussa kahdella maalilla.

Paikan päällä oli valtavasti iranilaisia ja infernaalisen metelin keskellä Iran tosiaankin vaikutti kotijoukkueelta.

– Paljon on tullut iranilaisia tänne Qatariin meitä kannustamaan. Jumalalle kiitos, että pystyimme tuomaan heille iloa, kommentoi Iranin pelaaja Ramin Rezaeian.

Englannille Iran oli avausottelussaan hävinnyt maalein 2-6. Toisin kuin Englantia vastaan, toteutti Iran pelisuunnitelmaansa nyt hyvin.

– Tässä kuumassa säässä yritimme kaikkemme. Kun joukkueemme pelaa kunnolla yhdessä, todistimme nyt, että pystymme tekemään isoja asioita, Rezaeian sanoi.

Ja tasoaan Iran todellakin nosti. Wales oli välillä suurissa vaikeuksissa. Pari kertaa Iran osui tolppaan.

– Ensimmäinen peli Englantia vastaan ei ollut totuus todellisesta voimastamme. Meidän piti toipua nopeasti Englanti-ottelusta. Se oli haastavaa, kun oli niin vähän aikaa, mutta onnistuimme hyvin, Rezaeian sanoi.

Irania ei kannusteta pelkästään Iranin rajojen sisäpuolella asuvien iranilaisten toimesta. Muutama miljoona iranilaisia asuu ympäri maailmaa. Jotkut ovat joutuneet lähtemään maasta pakon sanelemina hirmuvaltaakin harjoittavan maan pappishallinnon tylyn politiikan takia.

– Olemme ylpeitä kaikkialla maailmassa asuvista iranilaisista. Olemme täällä yrittämässä parhaamme, Rezaeian kommentoi.

Wales todennäköisesti tipahtaa jatkosta jo alkusarjan jälkeen.

– En valita mitään. Emme pelanneet riittävän hyvin tänään, kommentoi Walesin pelaaja Ethan Ampadu.

Iran oli hävinnyt Englannille maalein 2-6. Walesin Daniel Jamesin mukaan vastustajaa ei kuitenkaan aliarvioitu.

– Tiesimme, että Iran on hyvä joukkue ja tulisi muuttamaan asioita Englanti-pelin jälkeen. Odotimme tasaista peliä. Saimme peliä toisella puoliajalla hallintaamme, eikä vastahyökkäyksistä ollut suurta uhkaa. Puolustimme mielestäni hyvin, James sanoi.

Qatarilla ei ole MM-tasolla jakoa

Kisojen isäntämaa Qatarin putoaminen jatkosta varmistui käytännössä jo kahden ottelun jälkeen Senegalin voitettua Qatarin 3-1. Senegal hallitsi tapahtumia, eikä paremmuudesta ollut epäselvyyttä.

– Mielestäni pelasimme hyvän pelin. Täytyy tietää, mistä tulemme. Tämä voi olla pettymys ehkä. Se riippuu odotuksista. Tavoitteenamme oli olla kilpailukykyinen. Emme pelanneet edellisissä peleissä yhtä hyvällä tasolla kuin tänään, kommentoi Qatarin päävalmentaja Felix Sanchez.

– Tiesimme, miten kova tämä turnaus on. Halusimme päästä jatkoon, mutta tiesimme tasomme. Olemme kuitenkin pieni maa. Liigamme ei ole kilpailukykyisin, mutta olemme yrittäneet parhaamme ja pelasimme hyvän ottelun vahvaa Senegalin joukkuetta vastaan, hän jatkoi.

Sanchezilta tivattiin hänen tulevaisuudestaan. Hän vastasi kysymykseen kommentoimalla Qatarin viimeistä MM-kisapeliä kiertäen siten kiusallisen utelun huhutuista potkuistaan.

– Mitä tulevaisuuteen tulee, on oltava valmis pelaamaan Hollantia vastaan. Vahvaa joukkuetta ja vahvoja pelaajia vastaan. Tämä peli pitää unohtaa ja keskittyä seuraavaan peliin.

Teksti Otto Palojärvi, Doha

Lue myös: Neymar loukkaantui – Ronaldon historiallinen rankkari puhuttaa

Kommentoi Facebookissa