Neymar loukkaantui – Ronaldon historiallinen rankkari puhuttaa

Brasilian tähtipelaaja Neymar loukkaantui joukkueensa 2-0 -voittoon päättyneessä ottelussa Serbiaa vastaan. (Kuva AOP)

Neymarin loukkaantuminen latisti Brasilian tunnelmia voitetun Serbia-ottelun jälkeen. Portugali voitti Ghanan 3-2 ja Cristiano Ronaldo teki historiaa olemalla ensimmäinen viidessä eri MM-turnauksessa maalin tehnyt pelaaja.

JALKAPALLO Brasilia aloitti jalkapallon MM-kisat vakuuttavalla esityksellä voitettuaan Serbian maalein 2-0. Ottelussa Brasilialle tarjottiin myös huonoja uutisia, kun joukkueen tähtipelaaja Neymar loukkaantui.

– Neymarilla satutti vasemman nilkkansa. Hoitotoimet aloitettiin välittömästi. Joudumme odottamaan uutisia 24-48 tunnin aikana. Huomenna kerromme enemmän, Brasilian joukkueen lääkäri sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Emme voi antaa asiasta kommentteja enempää, lääkäri jatkoi.

Brasilian joukkueen pelaajista myös Danilo loukkaantui.

– Danilo on toipumassa, mutta en pysty kertomaan vielä tarkemmin, lääkäri sanoi.

Brasilian päävalmentaja Tite kehui Neymaria sankarilliseksi.

– Neymar halusi olla kentällä auttamassa joukkuettaan. 11 minuuttia loukkaantumisensa jälkeen hän oli kentällä. Sitten hän ei pystynyt enää jatkamaan peliä, Tite sanoi.

Titeltä tietysti kysyttiin, miksi hän ei ottanut Neymaria heti pois kentältä.

– En nähnyt, että Neymar oli loukkaantunut. Olen nähnyt sen vasta videolta, hän vastasi.

Tite ei halunnut spekuloida tilanteella, että Neymar ei jatkaisi turnauksessa.

– Olemme luottavaisia, että Neymar jatkaa pelaamista tässä turnauksessa, hän sanoi.

Cristiano Ronaldo teki jalkapallohistoriaa

Portugali pystyi vaikeuksien jälkeen voittamaan avausottelussaan Ghanan maalein 3-2. Ottelu ratkesi Cristiano Ronaldon kyseenalaiseen rangaistuspotkuun, jolla hän teki historiaa olemalla ensimmäinen viidessä MM-turnauksessa maalin tehnyt pelaaja.

– Hänen saavutuksensa puhuva siitä, ettei ole epäilystäkään, etteikö hän olisi yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Hänestä tullaan puhumaan vuosikymmenien ajan, kommentoi Portugalin kokenut päävalmentaja Fernando Santos Ronaldon saavutuksesta.

Ghanan päävalmentaja Otto Addo piti Ronaldon rankkariin johtanutta tuomiota kyseenalaisena. Samaa mieltä Addon kanssa oli moni muukin.

– En kommentoi, mitä kollegani on sanonut. Mielestäni sellainen ei ole tarpeellista. On myös vaikea kommentoida erotuomareiden toimintaa. He tekevät päätöksensä, eikä niihin voi vaikuttaa, totesi Santos rankkarin oikeutuksesta.

Santos myönsi, ettei ollut tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen, vaikka voitto tulikin.

– Meidän olisi pitänyt pitää palloa enemmän. Pelaajien olisi pitänyt pelata paremmin. Täytyy tietysti antaa Ghanalle tunnustusta. He pelasivat todella hyvän ottelun, hän sanoi.

– Reagoimme hyvin Ghanan ensimmäiseen maalin. Teimme kaksi maalia ja saimme kontrollin pelistä. Mutta en ole tyytyväinen, koska päästimme kaksi maalia. En koskaan ole tyytyväinen sellaiseen, hän jatkoi.

Portugali kohtaa alkusarjassa vielä Brasilian ja Serbian. Santos ei halunnut arvioida heti, mitä asioita niissä peleissä tulisi parantaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Japani ja Etelä-Korea matkalla sensaatioon – korealaiset tykkäävät Qatarista

Kommentoi Facebookissa