Japani ja Etelä-Korea matkalla sensaatioon – korealaiset tykkäävät Qatarista

Qatariin on saapunut useita tuhansia eteläkorealaisia jalkapallofaneja. (Kuva AOP)

Jalkapallon MM-kisoihin Qatariin on tullut valtavasti faneja Etelä-Koreasta, Brasiliasta, Uruguaysta ja Meksikosta.

JALKAPALLO MM-jalkapallossa on nähty alkusarjan ensimmäisellä kierroksella useampi yllätys. Tiistaina Argentiina hävisi Saudi-Arabialle 1-2 ja keskiviikkona Japani päihitti Saksan maalein 2-1.

Näille otteluille oli yhteistä, että ennakkosuosikki siirtyi rankkarista johtoon. Sitten altavastaaja teki kaksi maalia lyhyen ajan sisään ja lopussa ennakkosuosikki hakkasi päätään seinään.

Torstaina Etelä-Korea oli vähällä yllättää Uruguayn. Ottelu päättyi lopulta 0-0.

Molemmilla joukkueilla oli loistopaikkoja. Uruguay osui kahdesti tolppaan. Korealaiset puolestaan tuhrivat pari upeaa maalipaikkaa.

Yllättävää ottelussa oli, miten paljon korealaisfaneja oli saapunut katsomoon, eikä kyse ollut feikkifaneista, joita Qatarissa on liikkeellä. Etelä-Koreassa jalkapallo innostaa, ja miksei innostaisi, kun jalkeilla on maailmanluokan joukkue.

Etelä-Korea ja Japani ovat MM-kisojen potentiaalisia suuryllättäjäehdokkaita. Ehkei finaaliin saakka ole asiaa, mutta välieräpaikka ei ole kummaltakaan täyttä utopiaa.

Korealaispelaajat olivat ottelun jälkeen innoissaan fanien tuesta. Lee Jae-Sung totesi, että hänestä tuntui, kuin oltaisiin pelattu Etelä-Koreassa. Samaa mieltä oli Hwang Ui-Jo.

Korealaisturisteja ja pelaajia Qatarin ihmisoikeusongelmat eivät näytä hetkauttavan. Hwang kehui Qatarin kisat maasta taivaisiin.

Korealaisten lisäksi paikan päällä Qatarissa on paljon meksikolaisia, argentiinalaisia, brasilialaisia ja uruguaylaisia. Näiden maiden fanit ovat hämmentyneitä, kun Qatarin ihmisoikeusongelmista heiltä kysytään.

Qatarin MM-kisoista on uutisoitu feikkijuhlana, mutta siinä ei ole koko totuutta. Paikan päällä on hyvin paljon ihan oikeita faneja, eikä täysin keinotekoisesta juhlasta voi puhua.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomenkin media auttoi Venäjää urheilupesussa – sitten boikotoitiin Qataria

Kommentoi Facebookissa