Bruno Mars kahmi sylin täydeltä Grammy-palkintoja – valkoiset ruusut värittivät nyt gaalaa

Bruno Mars yhteineen sai kaikkiaan kuusi Grammy-palkintoa musiikkialan gaalassa.

Bruno Mars yhtyeineen sai kaikkiaan kuusi Grammy-palkintoa musiikkialan gaalassa 2018. (Kuva AOP)

Kanadalaiselle edesmenneelle laulaja ja lauluntekijä Leonard Cohenille myönnettiin Grammy postuumisti.

MUSIIKKI Musiikkiteollisuuden Grammy-palkinnot jaettiin 60. kerran, kun gaala palasi New Yorkiin oltuaan vieraisilla Los Angelesissa 15 vuoden ajan. Gaaloista on tullut maailmantähdille viime aikoina myös foorumi, jossa osoitetaan mielipiteitä puolesta ja vastaan yhteiskunnallisille asioille.

Golden Globe -gaalassa naisnäyttelijät pukeutuivat pääosin mustaan, nyt monet maailmantähdet miehistä naisiin kantoivat asuissaan valkoisia ruusuja. Tällä haluttiin osoittaa tukea Hollywoodista maailmanlaajuiseksi levinneelle kampanjalle syrjinnän ja seksuaalisen häirinnän vastustamiseksi.

Illan todelliseksi tähdeksi nousi 32-vuotias amerikkalainen laulaja ja lauluntekijä Bruno Mars. Havaijilla syntynyt ja kasvanut artisti voitti vuoden albumin palkinnon levystään 24K Magic ja vuoden levytyksen pokaalin albumin nimikappaleesta. Parhaan laulun Grammy-palkinnon hän sai kappaleesta That´s What I Like. Parhaan miespuolisen esiintyjän Grammyn Mars on voittanut jo vuonna 2010.

Mars – alkuperäiseltä nimeltään Peter Gene Hernandez – tiimeineen sai gaalassa yhteensä kuusi Grammya, toinen palkintoja kahminut taho oli rap-genressä viiden Grammyn arvoisesti menestynyt Kendrick Lamar. Parhaana uutena artistina palkittiin puolestaan kanadalainen laulaja ja lauluntekijä Alessia Cara.

Marraskuussa 2016 kuollut lauluntekijä Leonard Cohen sai nyt ensimmäisen varsinaisen Grammy-palkintonsa, runoilijana ja taiteilijanakin kunnostautunut Cohen oli saanut aikaisemmin Grammyn elämäntyönsä kunnianosoituksena. Nyt Grammy myönnettiin parhaasta rockesityksestä, muutama viikko ennen Cohenin kuolemaa julkaistusta You Want It Darker -albumista.

  • Kaikki Grammy-palkinnot löydät tästä

Kommentoi Facebookissa