Budjetissa on 8,9 miljoonaa koronaviruksen menoihin – ”Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun varaudutaan epidemioihin”

– Suomessa epidemioihin on varauduttu huolellisesti ja suunnitelmallisesti, ja lainsäädäntömme on ajantasalla, pääministeri Sanna Marin vakuuttaa.

– Suomessa epidemioihin on varauduttu huolellisesti ja suunnitelmallisesti, ja lainsäädäntömme on ajantasalla, pääministeri Sanna Marin vakuuttaa. (Kuva Kosti Keistinen/ Valtioneuvoston kanslia)

Sanna Marin antoi eduskunnalle pääministerin ilmoituksen Suomen varautumisesta koronaviruksen leviämiseen.

KORONAVIRUS Hallitus sai ministeriöiltä laajan tilannekatsauksen koronaviruksesta ja sen leviämiseen varautumisesta neuvottelussaan. Hallitukselle esiteltiin koronaviruksen laaja tilannekuva sekä THL:n tautitilannekuva.

Lisäksi hallitus sai katsauksen vastuuministeriöiden varautumistilanteeseen. Suomessa seurataan tiiviisti tilannetta yhdessä eri viranomaisten kanssa, ja käytössä on kulloinkin ajankohtaiset tiedot koronavirustilanteessa tapahtuvista muutoksista.

Eduskuntaryhmiä on informoitu koronatilanteesta aamupäivällä. Lisäksi eduskunnalle annettiin pääministerin ilmoitus Suomen varautumisesta koronavirukseen.

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun jossakin maassa ilmenee uusi tartuntatauti ja se leviää myös Suomeen. Tämä ei onneksi ole myöskään ensimmäinen kerta, kun varaudutaan epidemioihin ja pandemioihin. Suomi on maa, jossa terveydenhuolto toimii hyvin ja viranomaisten ammattitaito on ensiluokkaista, pääministeri Sanna Marin sanoi.

Kokonaisuudessaan Suomi on varautunut koronaviruksen leviämiseen hyvin. Varautuminen on aloitettu hyvissä ajoin. Koronaviruksen levitessä nyt Euroopassa hallitus päätti neuvottelussaan myös lisäkoordinaatiosta.

Valtioneuvostoon perustetaan toistaiseksi työskentelevä COVID-19-koordinaatioryhmä. Ryhmä koostuu vastuuministeriöiden kansliapäälliköistä ja valmiuspäälliköistä. Koordinaatioryhmää johtaa pääministerin valtiosihteeri ja sen sihteerinä toimii valtioneuvoston turvallisuusjohtaja. Pysyvänä asiantuntijajäsenenä on valtioneuvoston viestintäjohtaja sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asiantuntija.

Budjetissa on varauduttu koronaviruksen aiheuttaman tautitilanteen kaltaisiin ylimääräisiin menoihin 8,9 miljoonalla eurolla. Lisäksi hallitus varautuu tarvittaessa kattamaan mahdollisia koronaviruksen aiheuttamia lisäkustannuksia lisätalousarviomenettelyllä.

Lue myös: Suomalaisnainen sai koronavirustartunnan Italiassa – ”Hän on kuumeinen, mutta hyväkuntoinen”

Kommentoi Facebookissa