Carlos Sainz voittoon – Max Verstappenin putki ohi

Carlos Sainz ajoi voittoon Formula ykkösten Singaporen osakilpailussa. (Kuva AOP)

Ferrari palasi Formula ykkösissä voittokantaan yli vuoden tauon jälkeen Carlos Sainzin voitettua Singaporen katuradalla.

FORMULA 1 Red Bullin autoilla ei voitettu kauden 2023 kaikkia F1-osakilpailuja. Se varmistui Singaporen osakilpailussa, jossa voittoon ajoi Ferrarilla Carlos Sainz.

Uransa toisen F1-voittonsa saavuttanut Sainz starttasi kilpailuun paalupaikalta. Hän pysyi kärjessä lähdöstä maaliin.

Viimeisillä kierroksilla Sainz sai tehdä täyden pitääkseen asemansa kärjessä. McLaren-tallin Lando Norris jäi lopulta toiseksi ja Mercedeksen Lewis Hamilton oli kolmas.

Hamiltonin tallikaveri George Russell ajoi viimeisellä kierroksella kolmospaikalta ulos. Hän osui seinään, kuten edellä ajanut Norris, mutta Norris pysyi radalla toisin kuin Russell.

Red Bull -tallin Max Verstappen oli voittanut kymmenen edellistä osakilpailua, mikä on F1:n voittoputkiennätys. Nyt se putki katkesi, kun Verstappen jäi Singaporessa viidenneksi.

Red Bullilla oli katuradalla suuria vaikeuksia rengashallinnan kanssa. Ongelmia ei saatu korjattua viikonlopun aikana, eikä Verstappenilla ja hänen kahdeksanneksi sijoittuneella tallikaverillaan Sergio Perezillä ollut mitään jakoa kärkitaistoon.

Valtteri Bottas oli Alfa Romeollaan hänkin suurissa vaikeuksissa. Bottas ajoi kisassa häntäpäässä, kunnes joutui keskeyttämään.

Verstappen johtaa MM-sarjaa yhä ylivoimaisesti ja varmistanee maailmanmestaruutensa jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä. Perez on toisena 151 pistettä Pereziä perässä. Hamilton on kolmantena eron Pereziin ollessa 43 pistettä.

Bottas on pisteissä sijalla 15. Tällä kaudella Formula ykkösissä on kisannut 22 kuljettajaa.

F1-kausi jatkuu heti ensi viikonloppuna Japanissa perinteikkäällä Suzukan radalla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomi teki sensaation – kaatoi USA:n tenniksen Davis Cupissa

Kommentoi Facebookissa