Chelsea varmisti Valioliigan mestaruuden – karkumatka on tavoittamaton

Lontoolaisseura Chelsea juhlii Englannin mestaruutta nyt kuudetta kertaa.

Lontoolaisseura Chelsea juhlii Englannin mestaruutta nyt kuudetta kertaa. (Kuva AOP)

Lontoolaisseuralla on mahdollisuus myös Englannin Cupin voittoon ja tuplamestaruuteen.

JALKAPALLO Englannin jalkapalloilun Valioliigan mestaruus ratkesi jo muutama kierros ennen päätöstä. Lontoolainen Chelsea voitti vierasottelussa West Bromwichin 0–1 ja siirtyi tavoittamattomaan johtoon.

Ottelun ratkaisumaali nähtiin vasta 82. peliminuutilla, kun vaihtopelaajana kentälle tullut Michy Batshuayi ohjasi Cesar Azpilicuetan syötön verkkoon. Belgialainen hankittiin sinipaitojen riveihin 39 miljoonalla eurolla.

Chelsea johtaa Valioliigaa 87 pisteellään. Toisena sarjassa oleva Tottenham on kymmenen pisteen päässä, kun sarjapisteitä on jaossa enää yhdeksän. Tottenhamin kakkossija on todennäköinen mutta ei aivan varma, sillä Liverpool on puolestaan siitä 70 pisteellään seitsemän pisteen päässä, Manchester Cityn saldo on 69 pistettä.

– Ei ollut helppo saapua Englantiin ja oppia uusia tapoja, uutta kieltä ja saada vanhat pelaajat huonon kauden jälkeen, manageri Antonio Conte kommentoi Sky Sportsilla.

Chelsea juhli Englannin mestaruutta viimeksi vuonna 2015, kaikkiaan voittopokaali on vuonna 1905 perustetun seuran palkintokaappiin päätynyt tämä kausi mukaan lukien kuusi kertaa. Tasaisen joukkueen pohjan mestaruuteen valmisti viime vuoden lopulla ollut 13 voitokkaan ottelun putki.

Toukokuun lopussa Chelsea kohtaa Englannin Cupin loppuottelussa toisen lontoolaisseuran Arsenalin tykkimiehet.

Kommentoi Facebookissa