Dramaattinen loppuottelu – Petra Olli paini MM-kultaa ja molemmat kilpailijat ehtivät juhlia mestaruutta!

Petra Olli on painin 17. suomalainen maailmanmestari.

Petra Olli on 17. suomalainen painin maailmanmestari. (Kuva AOP)

Kanadalainen loppuotteluvastustaja ei ymmärtänyt pitkään aikaan mitä oli tapahtunut.

PAINI Huikeaa draamaa tarjosi Petra Ollin MM-loppuottelu 65-kiloisten sarjassa Budapestissä Laszlo Papp -areenalla. Vastustajana suomalaisella oli kanadalainen Danielle Lappage, joka oli vielä syyskuussa ollut pisteellä Ollia parempi turnauksessa Puolassa.

Kanadalainen aloitti vahvasti, ja siirtyi 3–0-johtoon saatuaan pisteen Ollin passiivisuudesta ja käännettyään suomalaisen alleen. Ennen ottelun puoliväliä Petra Olli kuitenkin kavensi pistetilanteeksi 3–2 onnistuneella taaksemenolla.

Toisella jaksolla Lappage sai varoituksen ja Ollille annettiin tasoittava piste. Kun lappajärveläinen puikahti vielä vastustajansa taakse, johti Olli ensimmäisen kerran finaalia pistein 3–5. Aivan viimeisillä sekunneilla Lappage onnistui kuitenkin tasoittavassa kahden pisteen suorituksessa.

Tämän jälkeen nähtiin varsinaista draamaa. Ilmeisesti Suomen päävalmentaja Ahto Raska oli vahingossa koskenut haastonappiin ja viittoili kiivaasti, ettei halua kyseenalaistaa tuomiota. Väärästä haastosta Lappage olisi saanut voittopisteen. Tasatulos puolestaan riitti Ollille, sillä Lappagella oli ottelussa varoitus.

Olli tuuletti mestaruutta, mutta tämän jälkeen kanadalaiset haastoivat ratkaisun. Koska tuomio ei muuttunut, Olli sai lisäpisteen ja voittolukemat olivat nyt 5–6. Danielle Lappage juhli vielä mestaruutta kun Ollin käsi nostettiin ylös, eikä kanadalainen ymmärtänyt pitkään aikaan mitä oli tapahtunut.

Petra Olli on painin 17. suomalainen maailmanmestari, edellisen kerran aikuisten sarjojen kultaa voitti Marko Yli-Hannuksela vuonna 1997. Olli on saavuttanut aikaisemmin MM-hopeaa.

Lue myös: Petra Olli paini MM-finaaliin viimeisillä sekunneilla – tasatilanteessa korkea-arvoisin suoritus ratkaisi!

Kommentoi Facebookissa