Edis Tatli moukaroi mestaruuden teknisellä tyrmäyksellä

Edis Tatlin uran 29. voitto tuli vakuuttavan esityksen jälkeen.

Edis Tatlin uran 29. voitto tuli vakuuttavan esityksen jälkeen. (Kuva AOP)

Kevyen sarjan Euroopan mestaruusvyö säilyi suomalaiskosovolaisella nyrkkeilijällä.

NYRKKEILY Helsingissä järjestetyssä nyrkkeilyillassa oli tarjolla maineen lisäksi erilaisia mestaruusvöitä. Ylemmän keskisarjan EU:n mestaruusottelussa Niklas Räsänen aloitti hyvin, mutta ottelu kesti 12 erää. Mestaruutta puolustanut espanjalainen Mariano Hilario yllätti suomalaisen 11. erässä iskien Räsäsen kanveesiin.

Räsänen toipui seuraamaan kehän äärellä puolisonsa Eva Wahlströmin otteita kymmeneräisessä ylemmän höyhensarjan WBC-liiton MM-titteliottelussa Anahi Esther Sanchezia vastaan. Wahlström otteli vakuuttavasti ja vei mestaruusvyön pistetuomiolla.

Ainoastaan mainetta oli luvassa, kun raskaan sarjan 12-eräisessä ottelussa Robert Heleniuksen vastakkaiseen kehänurkkaan nousi Gonzalo Omar Basile. Ottelu oli suunniteltu rakentamaan suomalaisen tietä kohtaamaan maineikkaampia vastustajia, mutta nyt kehään oli tuotu turhankin heikko nyrkkeilijä. Mainetta ei paljoakaan ehtinyt kertyä, kun ahvenanmaalainen tyrmäsi Basilen heti ensimmäisessä erässä 48 sekunnin jälkeen.

Kevyen sarjan Euroopan mestari Edis Tatli hallitsi omaa otteluaan ottelua italialaista haastajaansa Manuel Lanciaa vastaan heti alusta alkaen. Iskumyllytyksessä Lancian silmät turposivat, mutta lääkäri antoi sisukkaalle miehelle luvan jatkaa ottelua. Lopulta 9. erässä kehätuomari viittoili ottelun päättyneeksi teknisellä tyrmäyksellä, kyseessä oli Tatlin uran 29. voitto ja mestaruusvyö säilyi Suomessa. Pientä lohtua italialaisen iltaan saatiin, kun silmät muurattuna tyttöystäväänsä kosinut mies kuuli myöntävän vastauksen.

Kommentoi Facebookissa