Edmonton Oilers menestyy – Jesse Puljujärvi saa hyvin peliaikaa

Jesse Puljujärvi on palannut Edmonton Oilersiin haettuaan puolentoista kauden ajan vauhtia Kärpissä

Jesse Puljujärvi palasi Edmonton Oilersiin haettuaan puolentoista kauden ajan vauhtia Kärpissä. (Kuva AOP)

Jesse Puljujärvi saa Edmonton Oilersissa paljon peliaikaa. Viimeisessä kuudessa ottelussa hänen tehopistesaldonsa on silti vain 0+1.

JÄÄKIEKKO NHL:n pistepörssiä dominoivat Leon Draisaitl ja Connor McDavid hurjastelivat Edmonton Oilersin voittoon keskiviikkona. Edmonton löi Ottawa Senatorsin vieraissa 4-2.

Hattutempun tehnyt Draisaitl kirjautti tehot 3+1. Saksalaisen kauden saldo 22+39=61 oikeuttaa NHL:n pistepörssissä toiseen sijaan.

– Tässä liigassa on muutamia loistavia maalintekijöitä. Draisaitl on siellä aivan kärkipäässä. Hän ja Aleksandr Ovetshkin ovat mielestäni kaksi tappavinta laukojaa liigassa, McDavid näki NHL:n verkkosivuilla.

McDavid saalisti tehot 1+3. Kanadalainen johtaa NHL:n pistepörssiä saldollaan 23+45=68.

– McDavid on liigan paras syöttäjä. Hän löytää ne pienet saumat. Minun tehtäväni on löytää avoin paikka, jotta hänellä on helppo toimittaa kiekko sinne. Sitten pitää vain olla valmiina, Draisaitl kertoi.

Mikko Koskinen torjui Edmontonin tolppien välissä 28 laukausta. Hän oli voittanut edellisen kerran 18. maaliskuuta. Välissä ei ollut kuin yksi tappio, mutta Mike Smith on hoitanut viime aikoina suurimman osan Oilersin torjuntatöistä.

Jesse Puljujärvi sai Edmontonin hyökkääjistä kolmanneksi eniten jääaikaa (17.12) McDavidin (23.40) ja Draisaitlin (23.28) jälkeen, mutta jäi kiikaritehoille. Puljujärvi on kirjauttanut viimeisessä kuudessa ottelussa yhteensä vain yhden syöttöpisteen.

Edmonton nousi NHL:n kanadalaisjoukkueiden muodostamassa North-divisioonassa toiselle sijalle. Kärkijoukkue Toronto Maple Leafs on seitsemän pisteen karkumatkalla. Ottawa jatkaa divisioonan jumbosijalla.

Edmonton Oilers on vahvasti menossa NHL:n pudotuspeleihin. Puljujärvi on viime aikoina jäänyt vähille tehoille, mutta nauttii peliajan perusteella nyt valmennusjohdon luottamusta, mikä kertoo hänen kokonaisvaltaisen pelinsä tason selkeästä kohenemisesta.

Mikko Rantasen Coloradolle rujo tappio

Colorado Avalanchen komea sarjapisteputki sai keskiviikkona tylyn päätöksen. Kotikaukalossaan pelannut Minnesota Wild jyräsi Coloradon 8-3.

Colorado ei ollut hävinnyt edellisessä 15 ottelussaan kertaakaan varsinaisella peliajalla. Jakso muodostui 13 voitosta, yhdestä jatkoaikatappiosta ja yhdestä tappiosta voittolaukauskilpailussa.

Coloradon Mikko Rantanen kirjautti kamppailussa tehot 1+1. Hän kavensi toisen erän puolivälissä ylivoimalla 3-4:ään laitettuaan Nathan MacKinnonin laukauksesta tulleen paluukiekon sisään.

Rantasen kauden saldo on nyt 22+24=46. Hän jakaa NHL:n maalipörssin kolmatta sijaa Edmonton Oilersin Leon Draisaitlin kanssa. Kaksikon edellä ovat Toronto Maple Leafsin Auston Matthews (28) ja Edmontonin Connor McDavid (23).

Coloradon Joonas Donskoi jäi kiikaritehoille neljännessä peräkkäisessä ottelussa.

Teksti Otto Palojärvi ja Jussi Lehmola

Lue myös: Kaapo Kakko löytänyt maalihanansa – Patrik Laine seitsemän pelin nollaputkessa

Kommentoi Facebookissa