Eduskuntavaalien tulospalvelun verkkoon tunkeuduttiin – ”Hyökkäys oli laadultaan heikko”

Keskusrikospoliisi jatkaa rikoksen selvittämistä, tässä vaiheessa ei ole tiedossa epäiltyjä.

Keskusrikospoliisi jatkaa rikoksen selvittämistä, tässä vaiheessa ei ole tiedossa epäiltyjä. (Kuva AOP)

Poliisi tutkii eduskuntavaalien tulospalvelujärjestelmään kohdistettua palvelunestohyökkäystä.

EDUSKUNTAVAALIT Keskusrikospoliisi tutkii palvelunestohyökkäystä, joka tehtiin eduskuntavaalien tuloksesta viestimiseen tarkoitettuun verkkopalveluun viikonloppuna. Asiaa tutkitaan epäiltynä törkeänä tietoliikenteen häirintänä.

– Esitutkinta on aivan alkuvaiheessa, joten rikosnimike saattaa tarkentua tutkinnan edetessä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Leponen Keskusrikospoliisiin sijoitetusta Poliisin Kyberkeskuksesta.

Palvelunestohyökkäyksen kohteena oleva palvelu ei liity äänestämiseen eikä ääntenlaskentaan, vaan tuloksesta raportoimiseen. Näin ollen hyökkäyksen avulla ei voi vaikuttaa vaalien tulokseen.

– Viranomaiset ovat varautuneet tämänkaltaisiin epäiltyihin kyberrikoksiin vaalien yhteydessä. Ylipäätään julkisiin palveluihin kohdistuvat hyökkäykset ovat varsin yleisiä ja etenkin ajankohtaiset tai julkisuudessa esillä olevat palvelut ovat usein houkuttelevia kohteita, Leponen sanoo.

Tässä vaiheessa poliisilla ei ole tiedossa rikoksesta epäiltyjä. Keskusrikospoliisi jatkaa rikoksen selvittämistä. Vaalijohtaja Arto Jääskeläinen oikeusministeriöstä on kertonut Yleisradiolle, että palvelunestohyökkäys olisi tehty sunnuntaina varhain aamuyöllä. Hyökkäys oli Jääskeläisen mukaan lyhytkestoinen ja laadultaan heikko.

Lue myös: Vaalien vedonlyönti povaa perussuomalaisten jytkyä – Halla-ahosta äänikuningas, Anderssonista kuningatar

Kommentoi Facebookissa