Eero Hirvosella hieno yhdistetyn maailmancupin avaus – kaksi kertaa palkintopallille

Yhdistetyn urheilijoiden tilanne näyttää hienolta, Eero Hirvonen on jopa maailman kärjen tuntumassa.

Yhdistetyn urheilijoiden tilanne näyttää hienolta, Eero Hirvonen on jopa maailman kärjen tuntumassa. (Kuva Suomen Hiihtoliitto)

Maastohiihdossa Iivo Niskanen hiihti kolme tasaista kilpailua ja oli kokonaistulosten kuudes.

TALVIURHEILU Yhdistetyn kilpailut päättyivät Rukalla hyvässä suomalaisvireessä, kun kolme urheilijaa oli kolmentoista kärkiurheilijan joukossa. Karsinnasta itsensä kisaan hyppäsivät Eero Hirvonen, Arttu Mäkiaho, Hannu Manninen, Leevi Mutru, Ilkka Herola ja Atte Kettunen.

Mäkiosuudella nähtiin suomalaisten onnistumisia, kun Hirvonen hyppäsi komean 138 metrin ja Mäkiaho 135 metrin hypyn. Mäkiaho ja Hirvonen lähtivät hiihto-osuudelle reilu minuutti kärjestä. Ero kärkeen kirittiin kuitenkin kiinni ja kilpailun ratkaisut nähtiin vasta hieman ennen maalia.

Eero Hirvonen taisteli itsensä yhdistetyn tähtien Johannes Rydzekin ja Eric Frenzelin vierelle, sijoitukset ratkesivat vasta maalisuoralla. Eero Hirvonen tuli kolmantena maaliin.

– Aika huikea maailmancupin avausviikonloppu, varsinkin ensimmäisen päivän pettymyksen jälkeen. Kaksi podium-paikkaa, aivan mahtavaa, nuori urheilija tuuletti kilpailun jälkeen.

Arttu Mäkiaho taisteli itsensä kymmenennelle sijalle, joka on hänen tähän mennessä uran paras maailmancup-sijoituksensa. Upeasti hiihti myös Ilkka Herola, nousten sijalta 30 sijalle 13.

Kovassa hiihtokunnossa oleva Herola oli tänään hiihto-osuuden neljänneksi nopein hiihtäjä. Yhdistetty jatkaa maailmancupia ensi viikolla Lillehammerissa, jossa Suomi on myös joukkuekisassa.

Maastohiihdossa sunnuntain vapaan kympillä kahdenkymmenen parhaan joukkoon hiihtivät sijalla 13 olleen Laura Monosen ohella myös Krista Pärmäkoski, joka oli 15:s ja Kerttu Niskanen 19:s. Mononen oli kohtalaisen tyytyväinen päivän vapaan kilpailuunsa.

– Eilen ja tänäänkin tuntui, että alussa oli vähän hankaluuksia saada kunnolla kroppa hereille. Kovia harjoituksia ei ole vielä ollut näin paljon useana päivänä putkeen, mutta tästä se pikku hiljaa lähtee, Laura Mononen sanoi.

Iivo Niskanen lähti takaa-ajoon 49 sekuntia Norjan Johannes Hoesflot Klaeboa perässä, kilpailun viidentenä. Kymmenen urheilijaa ajoi johtajan kiinni, mutta Klaebo oli vahvin loppukirissä. Iivo Niskasen sijoitus 15 kilometrin vapaan jälkeen oli kuudes.

– Suht helpolla päästiin ja lopussa ratkaistiin sijat. Monet pääsi vielä palautumaan mäelle tultaessa. Ei ollut rohkeutta pitää itse vauhtia, lähinnä toivoa, että pystyy hiihtämään maaliin asti hyvin, Iivo Niskanen mietti.

Matti Heikkinen hiihti vapaan kilpailun toiseksi nopeimmin ja näytti vahvaa vapaan kuntoa Rukan rajuissa maastoissa. Ruka Nordic päätettiin tänään sunnuntaina mäkihypyn HS142 yksilökilpailulla.

Suomen joukkueesta karsinnasta kilpailuun etenivät Janne Korhonen, Lauri Asikainen, Janne Ahonen ja Antti Aalto. Toiselle kierrokselle hyppäsi Antti Aalto hienolla 131,5 metrin hypyllä. Toinen hyppy kantoi 125 metriä ja lopullinen sijoitus oli 26:s, joka on Aallolle uran paras maailmancup-sijoitus.

Kilpailun voitti Slovenian Jernej Damjan. Mäkihypyn maailmancup jatkuu ensi viikolla Venäjällä.

Perjantaina alkanut kolmipäiväinen Ruka Nordic oli tänä vuonna suurempi kuin koskaan. Mäkihypyn, yhdistetyn ja maastohiihdon maailmancupin osakilpailuja oli ennätykselliset 11 ja lisäksi mukana oli ennätysmäärä osallistujamaita. Viikonloppuna kisoissa vieraili myös ennätysmäärä katsojia, noin 20 500.

  • Lähde Suomen Hiihtoliitto

Kommentoi Facebookissa