”Ei oltu valmiina” – Kanada vei Nuoria Leijonia kuin sikaa narussa

Kanada vei suomalaisia Nuorten MM-välierässä kunnolla.

Kanada vei suomalaisia Nuorten MM-välierässä kunnolla. (Kuva Pasi Mennander/ Leijonat.fi)

Kanada murskasi Nuoret Leijonat MM-välierässä 5-0.

JÄÄKIEKKO Kanadan ja Suomen välinen jääkiekon nuorten MM-kisojen välierä oli suomalaisittain surkeaa katsottavaa. Kanada siirtyi ensimmäisen neljän minuutin aikana 3-0 -johtoon ratkaisten ottelun. Loppu oli pelailua Kanadan voitettua lopulta 5-0.

Suomen päävalmentaja Raimo Helminen ilmoitti YLE:n tv-haastattelussa epäonnistuneensa joukkueensa valmistamisessa otteluun. Pelaajatkin myönsivät, etteivät olleet riittävän valmiina. Puolustaja Anttoni Honka arveli joukkueensa jännittäneen.

”Ei oltu valmiina” oli päivän viisaus. Suomen puolustus teki alkuminuuteilla tökeröitä mokia, joista taitavat kanadalaiset rankaisivat armotta. Peli ratkesi neljässä minuutissa.

USA-ottelussa nollapelin torjunut Justus Annunenkin sai ottaa pari maalia piikkiinsä. Etenkin Kanadan neljäs maali oli seurausta Annusen karmeasta tunaroinnista.

Kanada-ottelu oli suomalaisittain hämmästyttävä kertomus epäonnistumisesta. Todellisuudessahan Kanadan ja Suomen tasoero ei ole noin kova, vaikka Kanadalla kokonaisuus on varmasti vahvempi.

Nuorten Leijonien Kanada-ottelun virheet omassa päässä olivat jatkoa alkusarjan Ruotsi- ja Sveitsi-tappioille. Tavallaan Suomi palasi loisteliaan USA-voiton jälkeen alkusarjan tasolleen.

Raimo Helmisen kyvyistä päävalmentajana on väitelty pitkin turnausta. Joukkueen epätasaiset esitykset menevät kyllä Helmisen piikkiin, vaikka välieräpaikka onkin jo itsessään hieno saavutus.

Sunnuntaina Suomi pelaa pronssiottelussa Ruotsia vastaan kello 16 alkaen. Siinä pelissä Nuorilla Leijonilla ja varsinkin Helmisellä on mahdollisuus kasvojen pesuun.

Formula 1-legenda Keijo Rosbergin viisaus ”olet niin hyvä kuin viimeinen kilpailusi” pätee kansainvälisissä jääkiekkoturnauksissa, jossa pudotuspelit ratkaistaan yhdessä ottelussa. Surkean Kanada-ottelun jälkeen kukaan ei Suomessa enää muista hienoa USA-voittoa.

Kanada pelaa sunnuntai-iltana kultamitaleista Venäjää vastaan. Välierässään Venäjä löi Ruotsin jatkoajalla 5-4.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Onko Raimo Helminen nero vai ei? – siinä pulmaa johtaville analyytikoille

Kommentoi Facebookissa