Ei tullut vielä puoluetta tai poliittista liikettä – Hjallis Harkimo erosi kokoomuksesta

Hjallis Harkimo kertoi olevansa monesta asiasta puolueen kanssa eri mieltä ja olevansa pettynyt tapaan, jolla kokoomusta johdetaan.

Hjallis Harkimo kertoi olevansa monesta asiasta puolueen kanssa eri mieltä ja olevansa pettynyt tapaan, jolla kokoomusta johdetaan. (Kuva AOP)

Huhumyllyn keskellä ollut kansanedustaja sanoo kertovansa tarkemmin suunnitelmistaan myöhemmin.

POLITIIKKA Ensimmäisen kauden kansanedustaja, liikemies Harry Hjallis Harkimo on ollut viime päivät poliittisten spekulaatioiden kohteena. Mies itse on antanut huhuille polttoainetta arvosteltuaan usein kirjoituksissaan ja lausunnoissaan poliittista päätöksentekoa ja esimerkiksi sotea.

Sanoma- ja iltapäivälehdistössä on viime päivinä tiedetty toinen toistaan tarkemmin, kuinka Harkimo olisi perustamassa puoluetta tai vähintäänkin poliittista liikettä. Mukaan on nimetty vahvimmin entinen SDP:n puoluesihteeri ja Yleisradion entinen toimitusjohtaja, nykyinen viestintätoimistojohtaja Mikael Jungner.

Viimeksi Harkimoon on yhdistetty muun muassa entinen nuorsuomalainen Risto E.J. Penttilä sekä kolumnisti ja juontaja Tuomas Enbuske. Sen sijaan kansanedustajat kokoomuksen Elina Lepomäki ja vihreiden Antero Vartia ovat jo ehtineet julkisuudessa kieltäytyä kunniasta.

Harkimo piti tänään tiedotustilaisuuden eduskunnan Valtiosalissa, jossa hän kertoi täsmällisimmän uutisen.

– Tästä päivästä lähtien olen eronnut kokoomuksesta.

Hän kuitenkin kiisti perustavansa esimerkiksi mitään sote-vastaista ryhmää, vaikka tämän hetkisten tietojen perusteella ilmoitti olevansa valmis äänestämään uudistusta vastaan. Tämä kaventaisi entisestään soten mahdollisuuksia mennä läpi, sillä hallituspuolueilla on entuudestaan äärimmäisen niukka enemmistö.

Harkimo kertoi olevansa monesta asiasta puolueen kanssa eri mieltä ja pettynyt tapaan, jolla kokoomusta johdetaan. Hän kertoi puhuneensa tänä vuonna ehkä kaksi minuuttia puheenjohtaja Petteri Orpon kanssa. Harkimo oli kuitenkin yksi taustavoimista Orpon takana, kun Alexander Stubb haluttiin kaataa puolueen puheenjohtajakisassa.

– Huonon ratkaisun teit, mutta hyvää matkaa ystäväni Hjallis. Joukkueessa pärjää aina paremmin kuin yksin, Petteri Orpo kommentoi Twitterissä Harkimon lähtöä.

Lyhyt tiedotustilaisuus päättyi eduskunnan täysistuntoon. Harkimo lähti saliin ja kertoi naurahtaen miettivänsä, missä hänen eduskuntaryhmänsä huone olisi.

Lisää tietoa Hjallis Harkimon suunnitelmista saataneen viimeistään lauantaina, kun kansanedustaja on vieraana Ylen Ykkösaamussa.

  • EDIT 16.45: Lisätty Orpon kommentti.

Kommentoi Facebookissa