He valitsevat kirjallisuuden tämän vuoden Finlandia-voittajat – jokainen voittaja saa 30 000 euroa

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittajan valitseva televisiotuottaja ja toimittaja Riku Rantala on itsekin palkittu muun muassa Kultaisella Venlalla.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittajan valitseva televisiotuottaja ja toimittaja Riku Rantala on itsekin palkittu muun muassa Kultaisella Venlalla. (Kuva AOP)

Finlandia-voittajat selviävät marraskuun lopussa järjestettävässä juhlatilaisuudessa.

FINLANDIA-PALKINNOT Suomen Kirjasäätiö on nimennyt vuoden 2018 Finlandia-palkintojen lautakunnat sekä valitsijat. Kirjallisuuden Finlandia-palkintoja jaetaan jälleen kolme, joista jokainen on arvoltaan 30 000 euroa.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajasta päättää tänä vuonna elokuvaohjaaja Virpi Suutari. Enintään kuusi ansiokasta yleistajuista tietokirjaa palkintoehdokkaaksi valitsevaan palkintolautakuntaan on nimetty puheenjohtajaksi viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Johanna Vesikallio ja jäseniksi toimittaja Tuomas Kaseva sekä kirjakauppias Heli Kuvaja.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajan valitsee ensi syksynä toimittaja, tv-tuottaja Riku Rantala. Ehdokaskirjat valitsevaan lautakuntaan on nimetty puheenjohtajaksi lasten- ja nuortenkirjallisuudentutkija Myry Voipio ja jäseniksi libristi Leena Kero-Taiminen sekä ohjaaja Rami Saarijärvi.

Kirjallisuustoimittaja, Turun kirjamessujen ohjelmajohtaja Seppo Puttonen valitsee ensi marraskuussa jaettavan Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittajan. Valintalautakunnan puheenjohtajana toimii kirjallisuustieteen professori Heta Pyrhönen ja jäseninä toiminnanjohtaja Anne Helttunen sekä maajohtaja Marjo Tuomikoski.

Eri Finlandia-kategorioiden ehdokaskirjat julkistetaan kahden päivän välein, tietokirjallisuus 5.11., lasten- ja nuortenkirjallisuus 7.11. ja kaunokirjallisuus 9.11.2018. Tietokirjallisuuden, Lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintojen voittajat selviävät keskiviikkona 28.11.2018 pidettävässä juhlatilaisuudessa.

Kommentoi Facebookissa