Eläkeläinen sai maksettavakseen jättikorvaukset – autoliikkeen petkuttamisesta liki miljoonalasku

Eläkeläiselle tuli maksettavaksi lähes 920 000 euron lasku. (Kuvituskuva Fotolia)

Ehdollisen tuomion lisäksi tuli neljä vuotta liiketoimintakieltoa sekä kovat korvaukset.

PETOS Kahta autokorjaamoyrityksen johtomiestä syytettiin törkeästä petoksesta. Toisen saama syyte hylättiin, mutta toinen sai maksettavakseen yli 900 000 euroa korvauksia.

Tamperelainen autoliike myy uusia ja käytettyjä autoja. Autoliikkeellä oli sopimus moottoriajoneuvojen huoltoon ja korjaukseen erikoistuneen firman kanssa. Autoliikkeen kanssa samoissa tiloissa toiminut korjaamo huolsi ja korjasi autoliikkeen autoja.

Syytteen mukaan osa korjaamoyrityksen laskuista oli oikeudettomia, perusteettomia ja sopimuksen vastaisia. Syytteen mukaan perusteettomien laskujen loppusumma oli lähes miljoona euroa. Korjaamoyrityksen toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja saivat syytteen törkeästä petoksesta. Syyttäjä vaati kummallekin kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta sekä korvauksia maksettavaksi 957 879 euroa.

Korjaamoyrityksen hallituksen puheenjohtajan saama syyte hylättiin. Hän ei ollut osallistunut perusteettomien laskujen tehtailuun. Sen sijaan toimitusjohtaja tuomittiin kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä 80 tunnin yhdyskuntapalveluun. Tuomio annettiin ehdollisena muun muassa siitä syystä, että vastaaja on iäkäs, 66-vuotias eläkeläinen.

Lisäksi tuli neljä vuotta liiketoimintakieltoa sekä kovat korvaukset maksettavaksi. Vastaaja tuomittiin maksamaan autoliikkeelle aiheettomista laskutuksista korvauksia 890 236 euroa. Omia ja vastapuolen oikeudenkäyntikuluja hänet määrättiin maksamaan 29 439 euroa. Eläkeläiselle tuli maksettavaksi lähes 920 000 euron lasku.

Lue myös: Autokorjaamo laskutti perusteetta lähes miljoona euroa – syyte törkeästä petoksesta

Kommentoi Facebookissa