Ensi eduskuntavaaleissa kiemuraiset kuviot – Arja Juvonen palasi perussuomalaisiin

Sininen tulevaisuus -eduskuntaryhmän puheenjohtajan Simon Elon kädenpuristus ei riittänyt, Arja Juvonen palasi perussuomalaisiin.

Sininen tulevaisuus -eduskuntaryhmän puheenjohtajan Simon Elon kädenpuristus ei riittänyt, Arja Juvonen palasi perussuomalaisiin. (Kuva AOP)

Puolueen suunnan johdosta lähtenyttä ja nyt takaisin palannutta Juvosta on pidetty liberaalina.

PERUSSUOMALAISET Vajaa viikko sitten kansanedustaja Kike Elomaa palasi takaisin perussuomalaisiin, ja tänään Jussi Halla-ahon johtama puolue sai toisen odotetun paluumuuttajan, kun Arja Juvonen ilmoitti tulevansa takaisin eduskuntaryhmään.

Juvonen ei missään vaiheessa kuulunut irtaantuneeseen Sininen tulevaisuus -ryhmään, vaan oli hieman loukkaantunut koska häntä ei pyydetty alun perin mukaan. Toisaalta hän lähti perussuomalaisista hävittyään äänestyksen varapuheenjohtajuudesta Teuvo Hakkaraiselle. Tuolloin Juvonen ilmoitti, että kokouksen henkilövalinnat osoittivat puolueelle suuntaa, missä hän ei itse halunnut olla mukana.

Arja Juvonen kertoi yhtä lukuun ottamatta kaikkien eduskuntapuolueiden lähestyneen häntä.

– Kuluneen kahden viikon aikana olen saanut selvyyden sille, että haluan jatkaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäsenenä. Päätökseen on vaikuttanut keskustelut jäsenistön, kenttäväen, äänestäjien ja perussuomalaisen eduskuntaryhmän jäsenten kanssa.

Hän sanoo paluupäätökseen vaikuttaneen myös keskustelut hänen isänsä ja äitinsä kanssa Siilinjärvellä juhannuksena. Juvosen isä toimi aikoinaan Suomen Maaseudun Puolueessa.

Arja Juvosta on pidetty perussuomalaisten liberaalin siiven edustajana, perushoitaja ja geronomi sai Tiina Elovaaran sekä Ville Tavion lailla huomautuksen Timo Soinilta äänestäessään ryhmäpäätöksen vastaisesti Aito avioliitto -lakialoitetta vastaan.

Kansanedustajaksi espoolainen Juvonen valittiin Uudeltamaalta – samoin kuin Timo Soini. Soinin viime eduskuntavaaleissa saamat 29 527 ääntä sekä puolustusministeri Jussi Niinistön 11 767 ääntä vetivät mukaansa monta perussuomalaista eduskuntaan. Arja Juvosen oma äänimäärä oli 2 931.

Ensi eduskuntavaaleissa ei Soinin vetoapua enää ole – jos hän edes asettuu ehdolle – ja perussuomalaiset joutuvat etsimään uuden veturikaksikon vaalipiiriin.

Kommentoi Facebookissa