Ensimmäisen kerran – Mari Laukkanen voitti maailmancupin osakilpailun!

Mari Laukkanen tähtäsi tarkasti Holmenkollenilla, palkintona oli uran ensimmäinen maailmancupin osakilpailuvoitto.

Mari Laukkanen tähtäsi tarkasti Holmenkollenilla, palkintona oli uran ensimmäinen maailmancupin osakilpailuvoitto. (Kuva AOP)

Mari Laukkanen vei maailmancupin pikakisan voiton Holmenkollenilla puhtaalla ammunnalla.

AMPUMAHIIHTO Viikonvaihteessa Holmenkollenilla käydään kolme ampumahiihdon maailmancupin osakilpailua. Suurimmat suomalaistoiveet kohdistuvat luonnollisesti Kaisa Mäkäräiseen.

Viime aikoina hieman epävireessä ollut ampumahiihtotähtemme ampui kisat aloittaneessa pikakilpailussa tuulisessa säässä kuitenkin kolme ohilaukausta jo makuulla ja neljännen pystyammunnassa.

Sen sijaan Mari Laukkanen selvitti molemmat ammunnat puhtaasti ja hiihtovauhti 7,5 kilometrin radalla oli tutun vauhdikasta. Ranskan Justin Braisaz jäi lopulta 7,9 sekuntia maalissa, kolmanneksi tuli niin ikään ranskalainen Anais Bescond. Kaisa Mäkäräinen jäi Laukkaselle minuutin ja 44 sekuntia.

Mari Laukkaselle voitto Holmenkollenilla oli 29-vuotiaan ampumahiihtäjän uran ensimmäinen maailmancupin osakilpailuvoitto. Palkintopallille hän on noussut Kontiolahdella vuonna 2014, jolloin sijoitus oli kolmas. Laukkanen pääsee lähtemään lauantaina käytävän takaa-ajokisan ladulle ensimmäisenä.

 

Kommentoi Facebookissa