Entäs jos lainan haku olisikin helppoa? Kilpailuta laina verkossa

Kuva Pixabay

Avuksi kannattaa ottaa lainojen vertailupalvelu.

Lainojen haku netin kautta on entistäkin helpompaa. Usein se vaatii ainoastaan yksinkertaisen hakemuksen täyttämisen, jonka jälkeen kriteereihin perustuva lainatarjous on kuluttajalla jopa saman päivän aikana. Lisäksi pienet lainat ilman vakuuksia voivat olla maksettuna jopa muutaman minuutin sisällä itse hakemuksesta.

Kilpailuta laina verkossa helposti näiden vinkkien avulla.

Ennen kuin otat henkilökohtaisen lainan

Tarkista luottotietosi. Tutustu eri lainavaihtoehtoihin, jotka perustuvat henkilökohtaisiin luottotietoihin. Näin saat käsityksen siitä, millaiset korot ja maksut sinua odottavat. Lainan ottamista kannattaa myös lykätä, jos luottokelpoisuutesi ei ole ihanteellinen, sillä saadaksesi alhaisemman koron tai suuremman lainan sen parantamiseksi kannattaa nähdä vaivaa.

Vertaile vaihtoehtoja. Erinomaisen luottokelpoisuuden omaaville henkilökohtaisten lainojen korot alkavat noin 6 prosentin vuotuisesta korosta, mutta jos voit saada 0 prosentin koron luottokortin – ja maksaa saldon pois kampanja-aikana – luottokortti voi olla parempi vaihtoehto. Näin vertaat henkilökohtaisia lainoja ja luottokortteja.

Etsi takaaja. Jos luottotietosi ovat huonot, voit hyödyntää hyvien luottotietojen omaavan henkilön takausta ja siten saada lainallesi mahdollisesti edullisemman koron.

Harkitse vakuudellista lainaa. Jos käytät omaisuutta vakuutena, kuten autoa, säästötiliä tai vastaavaa, voit saada hankittua lainallesi alhaisemman koron. Riskinä kuitenkin on kyseisen omaisuuden menettäminen, jos et maksa lainaa kokonaisuudessaan pois.

Arvioi taloudellinen tilanteesi. Lainaa rahaa esimerkiksi velkojen yhdistämiseen, jos se tarkoittaa sitä, että pääset veloista nopeammin eroon. Älä kuitenkaan ota lainaa, jos se vain lisää taloudellista rasitusta.

Syitä hankkia lainaa

Yksi lainan hankkimisen eduista on se, että voit käyttää rahat lähes mihin tahansa tarkoitukseen.

Seuraavassa muutamia tärkeimpiä syitä, joiden vuoksi lainat voivat olla hyödyllisiä:

  • Velkojen yhdistäminen: Yhdistämällä velat yhdeksi kuukausimaksuksi voi vähentää velasta koituvaa korkoa ja auttaa maksamaan velkaa nopeammin pois.
  • Kodin remontti: Haluatko lisätä omistusasuntoon arvoa remontin avulla? Onnistuu lainan avulla.
  • Suuret menoerät: Lainaa voidaan käyttää auton, asunnon tai muiden suurten tavaroiden hankintaan.
  • Häät: Lainan käyttäminen hääkuluihin voi auttaa pysymään budjetissa.

Miten valita paras henkilökohtainen laina

Jos olet sitä mieltä, että laina sopii tilanteeseesi, vertaile aina useiden eri lainanantajien korkoja. Laina, jonka todellinen vuosikorko on alhaisin, on luonnollisesti edullisin. Markkinat ovat täynnä eri toimijoita ja lainatuotteita, joten olisi sula mahdottomuus saada kaikki käytyä lävitse. Näin ollen avuksi kannattaakin ottaa lainojen vertailupalvelu, kuten LoanScouter.

Lainavertailussa kannattaa huomioida myös laina-aika ja kuukausimaksujen suuruus. Pidempi laina-aika voi merkitä pienempiä kuukausittaisia kustannuksia, mutta suurempia korkoja laina-aikana. Siksi lainavertailu on kätevä apu määrittää ennen lainan ottamista miten kyseisen lainatuotteen kulut sopivat budjettiisi.

Vertailemalla eri lainanantajien tuotteita, voit löytää niille sellaisia ominaisuuksia, jotka voivat helpottaa taloudellista tilannettasi tai tulevan lainan takaisinmaksua. Esimerkiksi osa lainanantajista tarjoaa joustavia maksuvaihtoehtoja, joiden avulla maksun eräpäivää voidaan muuttaa tai lykätä.

Artikkeli on yhteistyökumppanimme tuottamaa sisältöä.

Kommentoi Facebookissa