Entisen tyttöystävän tappajalle nyt vankeutta raiskauksesta – pahoinpiteli myös raskaana ollutta naista

Oikeus totesi, että mies on syyllistynyt raiskaukseen käyttämällä ruumiillista väkivaltaa.

Oikeus totesi, että mies on syyllistynyt raiskaukseen käyttämällä ruumiillista väkivaltaa. (Kuva Fotolia)

Raiskauksen uhriksi joutui nainen, jonka mies oli tavannut Tinderissä.

VANKEUSTUOMIO Entisen tyttöystävänsä aikoinaan hengiltä kuristanut mies on nyt saanut tuomion raiskauksesta ja pahoinpitelystä. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi kolmekymppisen miehen kahden vuoden vankeusrangaistukseen.

Ikaalisten kauppaoppilaitoksessa opiskellut, tuolloin 21-vuotias mies kuristi tammikuussa 2011 hengiltä 19-vuotiaan ylioppilastytön. Nuoret olivat seurustelleet hetken aikaa. Tyttö ei halunnut jatkaa seurustelua. Ero tuli, ja tyttö löysi uuden poikaystävän.

Surmateon syynä oli järjetön mustasukkaisuus. Poika kyttäsi tyttöä herkeämättä ja piti häntä kaksi kertaa vankinaan. Käräjillä tuli tuomio kahdesta vapaudenriistosta. Poika tunkeutui kutsumatta tytön kotiin, ja viimeinen vierailu päättyi siihen, että hän kuristi tytön hengiltä. Hänet tuomittiin taposta 10 vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomiostaan tekijä istui puolet.

Kun nuorimies oli vankilomalla, hän sai syytteen seksuaalisen tekoon pakottamisesta. Käräjäoikeudessa hän sai 1 vuoden 5 kuukauden vankeustuomion. Kyseessä oli sana sanaa vastaan -tilanne. Hovioikeudessa tuomio kumottiin. Myöhemmin mies sai syytteen vainoamisesta. Tämäkin syyte meni nurin.

Vuosi sitten oikeus määräsi miehen lähestymiskieltoon. Sillä suojattiin naista, jota mies oli ahdistellut viikon päivät. Mies muun muassa meni naisen kotiin, eikä suostunut poistumaan kuin vasta seuraavana päivänä. Viikon verran hän kolkutteli naisen ovelle.

Oikeus totesi, että naisella on ollut perusteltu aihe olettaa, että mies tulisi tekemään henkeen, terveyteen, vapauteen tai rauhaan kohdistuvan rikoksen tai muulla tavalla vakavasti häiritsemään häntä.

Juttuvinkki: Surmasi ex-tyttöystävänsä – nyt vainoaa uutta opiskelijatyttöä

Taposta saamansa tuomion kärsittyään mies opiskeli kaupallista alaa. Hän antoi haastattelun eräälle lehdelle. Siinä hän kertoi toiveestaan päästä lukemaan oikeustieteitä. Lisäksi toiveena oli päästä osaksi normaalia yhteiskuntaa.

Pyrkimyksessään mies ei ole täysin onnistunut. Tällä kertaa vankeustuomio tuli raiskauksesta ja pahoinpitelystä. Pirkanmaan käräjäoikeus totesi, että 31-vuotias mies oli pahoinpidellyt erään raskaana olleen naisen lyömällä häntä avokämmenellä kasvoihin.

Raiskauksen uhriksi joutui toinen nainen, jonka vastaaja oli tavannut Tinderissä. Mies etsi Tinderissä seuraa väärällä nimellä. Hän pääsi yhteyteen erään naisen kanssa, meni naisen kotiin alkoholijuomien kanssa ja raiskasi uhrinsa useita kertoja ja usealla eri tavalla.

Nainen yritti päästä miehestä eroon useita kertoja, mutta tämä ei suostunut poistumaan asunnosta. Nainen muun muassa lähetti ystävälleen viestin, että asunnolla on “ihan hullu äijä ja en pääse siitä eroon”.

Oikeus totesi, että mies on syyllistynyt raiskaukseen käyttämällä ruumiillista väkivaltaa sekä käyttämällä hyväkseen naisen pelkotilaa sekä sitä, että uhri on ollut alkoholin vaikutuksen alainen.

Lue myös: Entisen tyttöystävänsä surmaajalle syyte raiskauksesta – mies tunkeutuu nuorten naisten kotiin

Kommentoi Facebookissa