Entisen tyttöystävänsä surmaajalle syyte raiskauksesta – mies tunkeutuu nuorten naisten kotiin

Nyt miehelle on luettu Pirkanmaan käräjäoikeudessa syytteet raiskauksesta ja pahoinpitelystä.

Nyt miehelle on luettu Pirkanmaan käräjäoikeudessa syytteet raiskauksesta ja pahoinpitelystä. (Kuva AOP)

Vuosien varrella mies on joutunut useasti käräjille muun muassa vainoamisesta syytettynä.

SYYTE Ikaalisissa tammikuussa 2011 entisen tyttöystävänsä hengiltä kuristanut mies on nyt saanut Tampereella syytteen raiskauksesta ja pahoinpitelystä. Taposta saamansa tuomion istuttuaan mies on ollut käräjien vakioasiakas.

Tammikuussa 2011 tuolloin 21-vuotias opiskelija kuristi hengiltä 19-vuotiaan ikaalislaisen ylioppilastytön. Teon syynä oli järjetön mustasukkaisuus.

– Poika ei sietänyt ajatusta, että tyttö seurustelee toisen kanssa. Hän riistää hengen ennen kuin sallii seurustelun toisen kanssa, sanoi surmatun tytön omaisten avustaja oikeudessa.

– Omistushalu on ollut valtaisa ja täysin rajaton. Hän ajatteli, että tyttö on minun, ja jos ei minun niin ei kenenkään muunkaan, omaisten avustaja sanoi.

Nuori mies tuomittiin taposta kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomiostaan hän istui puolet. Miehen epäiltiin vankilomalla syyllistyneen seksuaalirikokseen. Teosta tuli käräjäoikeudessa 1 vuoden 5 kuukauden vankeustuomio, mutta Turun hovioikeudessa tuomio kumottiin.

Vuosien varrella mies on joutunut useamman kerran käräjille muun muassa vainoamisesta syytettynä. Vuosi sitten mies tuomittiin lähestymiskieltoon. Hän oli mennyt erään naisen asuntoon eikä suostunut poistumaan. Hän oli lähtenyt matkoihinsa vasta seuraavana aamuna. Sen jälkeen mies oli käynyt naisen oven takana päivittäin viikon ajan, soitellut ovikelloa ja koputellut.

Juttuvinkki: Raiskauksen tunnusmerkiksi tulossa vapaaehtoisuuden puute – ”Rikoksen uhrin asemaa on parannettava”

Miehen toiminta muistutti hänen tekojaan ikaalislaisen tytön tapauksessa. Ikaalisissa mies muun muassa piti tyttöä kaksi kertaa vankinaan, ja sai sakkotuomion kahdesta vapaudenriistosta. Mies myös kyttäsi tyttöä tämän kodin edustalla ja tunkeutui tytön kotiin ilmeisesti teettämillään avaimilla.

Viimeinen tytön kotiin tunkeutuminen päättyi siihen, että poika kuristi tytön hengiltä. Tytön päiväkirjan viimeiselle sivulle surmaaja piirsi tytön omalla verellä särkynyt sydän -kuvion. Surmateon jälkeen poika meni oppilaitokseen, jossa hän opiskeli. Siellä hän sanoi tytön uudelle poikaystävälle: “Tämä on oikein hyvä päivä.”

Vuosi sitten oikeuden määräämällä lähestymiskiellolla suojattiin naista, jota mies oli ahdistellut viikon päivät. Oikeus totesi, että naisella on ollut perusteltu aihe olettaa, että mies tulisi tekemään lähestymiskiellon hakijan henkeen, terveyteen, vapauteen tai rauhaan kohdistuvan rikoksen tai muulla tavalla vakavasti häiritsemään häntä.

Käräjäoikeuden päätöksessä todettiin myös, että miehen epäillyistä rikoksista on käynnistetty erillinen poliisitutkinta. Nyt miehelle on luettu Pirkanmaan käräjäoikeudessa syytteet raiskauksesta ja pahoinpitelystä.

Taposta saamansa tuomion kärsittyään mies opiskeli kaupallista alaa. Hän antoi myös eräälle lehdelle haastattelun, jossa hän kertoi toiveestaan päästä lukemaan oikeustieteitä. Lisäksi toiveena oli päästä osaksi normaalia yhteiskuntaa.

Lue myös: Surmasi ex-tyttöystävänsä – nyt vainoaa uutta opiskelijatyttöä

Kommentoi Facebookissa