Erämiehiä uhkaa tuhansien eurojen vesilasku – viemäriin lorotettiin 5,6 miljoonaa litraa vesijohtovettä

Pirkanmaan käräjäoikeus tutkii sitä, kuuluuko jättämäinen vesilasku erämiesten maksettavaksi. (Kuvituskuva Fotolia)

Vesijohtojärjestelmän poistoventtiili oli auki ja kaupungin vesilaitoksen vesi virtasi suoraan likakaivoon.

HAASTEHAKEMUS Ylöjärveläiset erämiehet toheloivat oikein kunnolla. Käräjille toimitetun haasteen mukaan he laskivat viemäriin 5 613 kuutiota puhdasta vesijohtovettä. Virheestä aiheutui rakennuksen omistajalle iso lasku. Siitä riidellään nyt käräjillä.

Ylöjärveläinen mies oli luovuttanut omistamansa rakennuksen siihen tarkoitukseen, että sitä käytetään hirvien ja peurojen ruhojen käsittelyyn. Myös viranomaiset käyttivät lahtimajaa liikenteessä kuolleiden hirvien ja peurojen ruhojen käsittelyyn. Lahtivajassa oli kylmätilat ja juokseva vesi, eli kaikki tarvittavat fasiliteetit.

Pakkaskaudella vesijohtojärjestelmä suljettiin jäätymisen estämiseksi. Putket tyhjennettiin tyhjennysventtiilin kautta likakaivoon ja tuloventtiili suljettiin. Kesällä tuloventtiili avattiin ja tyhjennysventtiili suljettiin.

Heinäkuussa 2020 rakennuksen omistaja huomasi, että lahtivajan hanasta ei tule vettä. Vikaa tutkittiin ja huomattiin, että vesijohtojärjestelmän poistoventtiili oli auki. Kaupungin vesilaitoksen vesi virtasi suoraan likakaivoon. Vettä oli virrannut viemäriin puolentoista kuukauden ajan.

Rakennuksen vedenkulutus on ollut normaalisti 27 kuution ja 108 kuution välillä vuodessa. Nyt oli lorahtanut viemäriin 5 613 kuutiota puolessa vuodessa. Omistajan mukaan normaali kulutus olisi ollut 46 kuutiota. Rakennuksen omistajalle tuli Ylöjärven kaupungilta 7 572 euron vesilasku.

Omistaja oli luovuttanut rakennuksen erämiesten käyttöön sillä ehdolla, että lahtimajan käytöstä aiheutuneet kulut korvataan. Vesilaskua erämiehet eivät maksaneet. Lahtimajan omistaja haastoi viisi erämiestä kärjille. Pirkanmaan käräjäoikeus tutkii sitä, kuuluuko jättämäinen vesilasku erämiesten maksettavaksi.

Lue myös: Hirvenmetsästys houkuttelee innokkaita metsälle – poliisi kehottaa varovaisuuteen myös liikenteessä

Kommentoi Facebookissa