Erämiehille tuli kallis vesilasku – auki jääneen venttiilin hinnaksi käräjillä yli 20 000 euroa

Suuren vesilaskun saanut rakennuksen omistaja haastoi viisi erämiestä käräjille. (Kuvituskuva Fotolia)

Viemäriin valui vahingossa peräti 5,6 miljoonaa litraa vettä.

VESILASKU Viisi ylöjärveläistä erämiestä on saanut käräjiltä ison laskun. Miehet olivat lorottaneet käytössään olleen lahtivajan venttiilistä viemäriin 5,6 miljoonaa litraa puhdasta vesijohtovettä. Käräjillä mokan hinnaksi tuli yli 20 000 euroa.

Ylöjärveläinen mies oli luovuttanut omistamansa rakennuksen erämiesten käyttöön. Rakennusta käytettiin hirvien ja peurojen ruhojen käsittelyyn. Myös viranomaiset käyttivät lahtivajaa liikenteessä kuolleiden hirvien ja peurojen ruhojen käsittelyyn.

Pakkaskaudella vesijohtojärjestelmä suljettiin jäätymisen estämiseksi. Putket tyhjennettiin tyhjennysventtiilin kautta likakaivoon ja tuloventtiili suljettiin. Kesän tultua tuloventtiili avattiin ja poistoventtiili suljettiin. Tai niin ainakin oli tarkoitus.

Heinäkuussa 2020 rakennuksen omistaja huomasi, että lahtivajan hanasta ei tule vettä. Vikaa tutkittiin ja huomattiin, että vesijohtojärjestelmän poistoventtiili oli auki, samoin tuloventtiili. Kaupungin vesilaitoksen vesi virtasi suoraan likakaivoon. Vettä oli virrannut viemäriin puolentoista kuukauden ajan. Lahtivajaa oli käytetty viimeksi 8. kesäkuuta.

Pienimmillään lahtivajan vedenkulutus on ollut 27 kuutiota vuodessa. Nyt oli puolen vuoden aikana lorahtanut viemäriin 5 613 kuutiota eli runsas 5,6 miljoonaa litraa. Rakennuksen omistajalle tuli 7 572 euron vesilasku. Erämiehet eivät suostuneet vesilaskua maksamaan. He kiistivät syyllistyneensä asiassa huolimattomuuteen.

Rakennuksen omistaja haastoi viisi erämiestä käräjille. Siellä vesilasku hieman pieneni, veden hinnaksi tuli 6 310 euroa. Lisäksi erämiehet tuomittiin maksamaan vastapuolen oikeudenkäyntikuluja 14 539 euroa. Veden lorottelusta tuli erämiehille 20 849 euron lasku. Ja tietenkin sen päälle omat oikeudenkäyntikulut. Tuomiosta voi valittaa hovioikeuteen.

Lue myös: Erämiehiä uhkaa tuhansien eurojen vesilasku – viemäriin lorotettiin 5,6 miljoonaa litraa vesijohtovettä

Kommentoi Facebookissa