Erikoinen ilmiö: hajukuusia impattiin marketin pihalla – ”Lapsille emme enää Wunderbaumeja myy”

Wunderbaumeilla on raikastettu autojen sisäilmaa ja jopa karkotettu karhuja, mutta viitasaarelainen ilmiö on outo.

Wunderbaumeilla on raikastettu autojen sisäilmaa ja jopa karkotettu karhuja, mutta viitasaarelainen ilmiö on outo. (Kuva AOP)

Viitasaaren Seutu kertoo taustoista paikallisen K-Supermarketin kummalliselle kiellolle.

WUNDERBAUM Viitasaarelainen kauppiaspariskunta on törmännyt outoon käyttäytymiseen paikkakunnalla. Sen johdosta K-Supermarket Viitasaari ei myy enää Wunderbaum-hajukuusia lapsille.

Wunderbaum on kuusen muotoinen pahvinen ilmanraikastin, joka kuuluu muutama kymmenen vuotta vanhoihin autoihin kuin karvanopat roikkumaan taustapeilistä. Wunderbaumin kehitti sveitsiläissyntyinen kanadalainen liikemies Julius Sämann ja niiden kaupallinen valmistus alkoi jo vuonna 1952 Yhdysvalloissa.

Keskisuomalainen-konserniin kuuluva Viitasaaren Seutu kertoo, että joitakin vuosia sitten epäiltiin mopoikäisten nuorten ostaneen paikalliselta Neste-huoltoasemalta pahvikuusia haisteltavaksi.

Nyt annettu kielto aiheutui, kun paikallisen K-Supermarketin kauppiaspariskunta huomasi lasten ostavan Wunderbaumeja ja imppaavan niitä kaupan pihalla.

– Katsomme hieman ostajien iän perään. Lapsille emme enää Wunderbaumeja myy, kauppias Heidi Varrio-Koskiranta toteaa lehdelle.

Internet ei tunne ilmiötä, jossa Wunderbaumilla olisi joitain huumaavia vaikutuksia, eikä nyt ole mikään aprillipäivä.

Sen sijaan Maaseudun Tulevaisuus raportoi reilu vuosi sitten, kuinka hajukuusien avulla pyrittiin Ilomantsissa pitämään karhut loitolla laiduntavasta karjasta. Wunderbaumin maahantuoja jopa lahjoitti maitotilalle laatikollisen hajukuusia lehtijuttujen jälkeen.

Ilmiö on levinnyt myös Ruotsiin, sillä poliisi ilmoitti marraskuussa, kuinka 16-vuotias ruotsalainen tyttö näpisti Torniossa Raumontiellä olevasta liikkeestä useita Wunderbaum-autohajusteita. Asiasta on tehty rikosilmoitus ja ilmoitettu tytön äidille sekä sosiaalitoimistoon.

  • EDIT 11.11.2017: Lisätty poliisin marraskuinen ilmoitus

Kommentoi Facebookissa