Erikoisjoukot harjoittelivat merellä – hätäkutsu annettiin Tallinnan-matkustajalaivalta

Tältä näyttää aamunsarastus Eckerö Lineltä, kuvassa ulkovartiolaiva Turva.

Tältä näyttää aamunsarastus Eckerö Lineltä, kuvassa ulkovartiolaiva Turva. (Kuva Poliisi)

Viranomaisten merelliset harjoitukset Suomenlahdella jatkuivat Eckerö Linen matkustajalaivalla.

TURVALLISUUS Poliisi, Puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos harjoittelivat tänään aamuyöstä vaativaa merellistä viranomaistilannetta Suomenlahdella. Harjoitus on jatkoa kaksi viikkoa sitten järjestetylle Puolustusvoimien johtamalle harjoitukselle. Johtovastuu tämänkertaisessa harjoituksessa oli poliisilla.

Harjoituksessa oli näkyvästi mukana erilaista merellistä kalustoa ja helikoptereita, joten harjoitus näkyi jonkin verran matkustajaliikenteessä ja Helsingin satamissa.

Harjoituksissa oli näkyvästi mukana myös helikoptereita.
Harjoituksissa oli näkyvästi mukana myös helikoptereita. (Kuva Puolustusvoimat/ Combat camera)

Poliisin, Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen lisäksi mukana harjoituksessa olivat myös Liikennevirasto, Liikenteen turvallisuusvirasto, Helsingin Satama ja laivayhtiö Eckerö Line.

– Tämäntyylinen harjoitus järjestetään vuosittain ja tämänkertaisen harjoituksen sisältö on käytännössä sama kuin edellisinäkin vuosina. Viranomaiset saavat hätäkutsun laivalta ja erikoisjoukot siirtyvät hallitusti laivan tiloihin, missä suoritetaan poliisijohtoinen operaatio, kertoo ylikomisario Jari Kaikko Helsingin poliisilaitokselta.

Laivaan siirtymisessä pimeä sää toi omat haasteensa harjoitukseen.
Laivaan siirtymisessä pimeä sää toi omat haasteensa harjoitukseen. (Kuva Puolustusvoimat/ Combat camera

Harjoitus alkoi aamuyöllä kahden jälkeen ja päättyi aamuseitsemältä. Itse harjoitus toteutettiin Tallinnasta Helsinkiin matkalla olevalla Eckerö Line m/s Finlandia -matkustajalaivalla. Laiva lähti Tallinnan satamasta 2.11.2017 klo 1.45 ja saapui Helsinkiin aikataulun mukaisesti.

– Harjoituksessa käytettävät tilat on suljettu ulkopuolisilta. Tämäntyylistä merellistä vaativaa tilannetta on tärkeää harjoitella aika ajoin, jotta voidaan testata ennen kaikkea viranomaisten yhteistyön toimivuutta, Kaikko jatkaa.

Harjoituksesta tiedotettiin laivan matkustajille etukäteen usealla eri kielellä.

Kommentoi Facebookissa