Espanjasta lähtenyt yksityiskone syöksyi Itämereen – mystisen koneen ohjaamossa ei näkynyt ketään

Laskeutumassa oleva vastaavantyyppinen Cessna kuin onnettomuuteen joutunut lentokone. (Kuvituskuva Adrian Pingstone)

Kone lensi Latvian rannikon edustalla ympyrää ennen putoamistaan.

ONNETTOMUUS Kansainväliset mediat kertovat, että Espanjasta Kölniin matkalla ollut Cessna 551 -yksityiskone on pudonnut Itämereen. Dagens Nyheterin mukaan sunnuntaina Espanjan Jerezistä matkaan lähteneen itävaltalaisen pienkoneen oli määrä laskeutua Saksaan Kölniin.

Jostain syystä kone ei laskeutunut, vaan jatkoi matkaansa Itämeren ylle. Flightradar24-sivuston mukaan korkeuttaan menettänyt kone lensi Latvian rannikon edustalla ympyrää ennen putoamistaan. Koneeseen ei saatu yhteyttä ja sitä seuranneet saksalaiset ja tanskalaiset hävittäjät eivät nähneet Cessnan ohjaamossa ketään.

Espanjalaisen El País -lehden mukaan lentokoneessa olivat koneen omistanut 72-vuotias saksalainen liikemies, miehen 68-vuotias vaimo ja 26-vuotias tytär sekä 27-vuotias mies. Saksalaisen Bildin mukaan lentokoneen ohjaaja olisi koneen lähdettyä kertonut radiossa ohjaamon paineistuksessa olevan ongelmia

Lentokone putosi mereen Latvian aluevesillä, Ventspilsin kaupungin luona. Meressä on havaittu öljyläikkä sekä lentokoneen osia. Matkustajien mahdollisuudet selviytyä onnettomuudesta ovat olemattomat. Cessna 551 -pienkoneessa lentotapahtumia tallentavat niin sanotut mustat eivät ole pakollisia.

Lue myös: Linja-auto oli kuljettamassa matkalaisia Lappiin –vastaan tullut rattijuoppo törmäsi pakettiautolla

Kommentoi Facebookissa