Ex-kansanedustaja taistelee isänsä perinnöstä – satojen tuhansien eurojen riita

Kanne jätettiin Pirkanmaan käräjäoikeuteen jo kolmisen vuotta sitten, mutta oikeuden käsittelyyn juttu päätyi vasta nyt. (Kuvituskuva Fotolia)

Kanteen mukaan jäämistö oli miljoonien arvoinen, mutta perinnönjaossa Marja Tiura sai vain 100 000 euroa.

PERINTÖRIITA Entinen kansanedustaja ja kokoomuksen ääniharava Marja Tiura taistelee Pirkanmaan käräjäoikeudessa veljensä kanssa isänsä jättämästä perinnöstä. Tiuran vaatimus oli alun perin 750 000 euroa. Tiettävästi vaatimus on nyt hieman alentunut.

Marja Tiura jätti perinnön lakiosan täydennystä koskevan kanteen Pirkanmaan käräjäoikeuteen jo kolmisen vuotta sitten. Oikeuden käsittelyyn juttu päätyi vasta nyt.

Kanteessaan Tiura toi esille sen, että hänen isänsä oli luovuttanut ja myynyt hänen veljelleen maata, metsää ja kiinteistöjä alihintaan. Marja Tiuran mukaan kauppojen arvo oli runsaat 3,2 miljoonaa euroa, mutta veli maksoi omistuksista alle 10 prosenttia niiden todellisesta arvosta.

Kanteen mukaan isän jäämistö oli 3,4 miljoonan euron arvoinen. Lakiosa siitä olisi 850 000 euroa. Perinnönjaossa Marja Tiura kuitenkin sai vain 100 000 euroa. Vuonna 2020 oikeuteen jättämässään kanteessa Marja Tiura esitti vaatimuksen lakiosan täydentämisestä 750 000 eurolla.

Marja Tiuran veljen mukaan vaatimus on aiheeton. Veljen avustajan mukaan kyseessä on normaali maatilan sukupolvenvaihdos ja aihetta perinnöstä riitelyyn ei ole. Tiettävästi Marja Tiuran vaatimus on hieman alentunut kanteen jättämisen jälkeen. Perintöriidan käsittely alkaa Pirkanmaan käräjäoikeudessa torstaina, ja asian käsittelyyn on varattu kolme istuntopäivää.

Marja Tiura toimi kokoomuksen kansanedustajana 1999–2011. Hän oli aikoinaan kokoomuksen ääniharava ja haikaili kovasti ministeriksi. Poliittisten kohujen jälkeen vuoden 2011 vaaleissa tuli romahdus ja Tiura putosi eduskunnasta. Nykyään hän työskentelee Suomen turkiseläinten kasvattajien liiton toiminnanjohtajana.

Lue myös: Perintöriitojen määrä kääntyi kasvuun – ”Riitely voi kääntää sisarukset toisiaan vastaan ja hajottaa perheen”

Kommentoi Facebookissa