Farssimaisen kauden pelannut HIFK putoaa sarjasta – KTP tilalle

Mika-Matti Paatelainen jättää HIFK:n valmennustehtävät tämän kauden jälkeen. (Kuva AOP)

HIFK:n putoaminen Veikkausliigasta sinetöityi jo kauden kolmanneksi viimeisellä kierroksella. KTP puolestaan varmisti paluunsa pääsarjatasolle.

JALKAPALLO HIFK:n putoaminen Veikkausliigasta varmistui sunnuntaina tylyllä tavalla. Joukkue hävisi Vaasassa VPS:lle surkealla esityksellä maalein 0-4.

Toiseksi viimeisenä oleva FC Lahti hävisi vierasottelussa AC Oululle 1-2. HIFK:n tappio merkitsi kuitenkin, että FC Lahti voi vielä pelastaa sarjapaikkansa karsintojen kautta.

Sunnuntaina varmistui myös, ettei Mika-Matti Paatelainen jatka HIFK:n päävalmentajana ensi kaudella. HIFK:n peräsimeen huhtikuussa seuran ex-urheilutoimenjohtaja Mika Lönnströmin surullisten valmentajapalkkaussekoilujen jälkeen palkatun Paatelaisen piti pelastaa HIFK kokemuksensa avulla, mutta hän epäonnistui tässä surkeasti.

Paatelainen menetti otteensa HIFK:sta lopullisesti, kun seura hävisi Suomen Cupin välieräottelun sekä Stadin derbyn. Viimeisessä neljässä ottelussaan HIFK on päästänyt peräti 17 maalia.

HIFK:n romahdus ei kerro totuutta joukkueen tasosta. Se kertoo siitä, että joukkue on menettänyt uskonsa tekemiseensä. Syyskuun alusta lähtien kausi on ollut pakkopullaa ja Paatelaisen on syytä hävetä tapahtunutta syvästi.

HIFK:n tilalle Veikkausliigaan nousee KTP. Kotkassa on komeat futisperinteet, mutta KTP, jonka nimi on 2000-luvulla vaihtunut useasti, on tullut tutuksi hissijoukkueena, joka laahaa pääsarjan ja Ykkösen välillä.

Mestaruudesta taistelevista joukkueista HJK ja KuPS voittivat sunnuntaina. HJK päihitti FC Interin 3-0 ja KuPS löi Hongan 3-2. KuPSin voitto vei Hongalta teoreettisetkin mestaruusmahdollisuudet.

HJK johtaa KuPSia viidellä pisteellä. HJK:lla on pelaamatta kaksi ottelua ja KuPSilla kolme ottelua.

Jos KuPS voittaa kaikki kolme otteluaan, voittaa se mestaruuden. HJK ja KuPS kohtaavat kauden päätöskierroksella ensi sunnuntaina.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK:lla synkkä ilta Espoossa – sekä katsomossa että kentällä

Kommentoi Facebookissa