Finlandia-palkinnoista päättävät Elisabeth Rehn, Matti Rönkä ja Anna Puu

Elisabeth Rehn julistaa kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajan marraskuun lopussa.

Ministeri Elisabeth Rehn julistaa kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajan. (Kuva AOP)

Suomen Kirjasäätiö nimesi tämän vuoden kolmen Finlandia-palkinnon valitsijat ja lautakunnat.

KIRJAT Kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajan valitsee tänä vuonna ministeri ja ihmisoikeuksien puolustaja Elisabeth Rehn. Valintalautakuntaan, jonka tehtävänä on nimetä vähintään kolme ja enintään kuusi kaunokirjallisuuden ehdokasta, nimettiin puheenjohtajaksi kulttuuritoimittaja Aleksis Salusjärvi sekä jäseniksi tuottaja Heidi Backström ja entinen kirjakaupan päällikkö Eva Uggla.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon valitsee toimittaja Matti Rönkä. Tietokirjallisuuden valintalautakuntaan nimettiin puheenjohtajaksi viestintäyrittäjä, tietokirjailija Harri Saukkomaa ja jäseniksi viestintäpäällikkö Johanna Kurkikangas sekä yrittäjä, toimittaja Reetta Räty.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon puolestaan valitsee laulaja, lauluntekijä Anna Puu. Esityön lasten- ja nuortenkirjallisuuden ehdokkaiden seulomiseksi tekee valintalautakunta, johon nimettiin kirjastovirkailija Keth Strömdahl puheenjohtajaksi sekä jäseniksi graafinen suunnittelija Ilona Ilottu ja kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio.

Tietokirjallisuuden ehdokkaat paljastetaan marraskuun 6. päivänä, lasten- ja nuortenkirjallisuuden ehdokkaat 8. marraskuuta ja kaunokirjallisuuden ehdokkaat marraskuun 10. päivänä. Kaikkien kategorioiden Finlandia-palkintojen voittajat julkistetaan marraskuun 29. päivänä. Kukin palkinto on arvoltaan 30 000 euroa.

Kommentoi Facebookissa