Finnair vahvistaa – poliisi epäilee yhtiön lentokapteenia ilmaliikennejuopumuksesta

Finnairin henkilökunta teki ilmoituksen päihde-epäilystä, ja poliisipartio kutsuttiin puhalluttamaan miehistö.

Finnairin henkilökunta teki ilmoituksen päihde-epäilystä, ja poliisipartio kutsuttiin puhalluttamaan miehistö. (Kuva Finnair)

Lentokapteeni puhalsi Helsinki-Vantaan lentokentällä alkometriin 1,5 promillen lukeman.

FINNAIR Poliisi on kertonut medialle epäilevänsä lentokapteenin syyllistyneen ilmaliikennejuopumukseen keskiviikkona 15.8. Helsinki-Vantaan lentokentällä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä MTV.

Poliisi oli saanut ilmoituksen juopumusepäilystä ja poliisipartio puhallutti koneen koko henkilökunnan. Lentokapteeni puhalsi 1,5 promillen lukemat, muille alkometri näytti nollaa. MTV:n tietojen mukaan kone oli lähtöselvitysvaiheessa, mutta kapteeni ei vielä istunut koneen ohjaamossa tekemässä lähtötarkastuksia.

Finnair vahvistaa, että kyseessä oli lentoyhtiön lentokapteeni. Finnairin henkilökunta teki ilmoituksen päihde-epäilystä, ja poliisipartio kutsuttiin puhalluttamaan miehistö. Puhalluskoe todensi epäilyn.

– Suhtaudumme turvallisuuteen äärimmäisen vakavasti, ja ryhdyimme ohjeistuksiemme mukaisiin toimiin välittömästi päihde-epäilyn jälkeen, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.

– Meillä on nollatoleranssi päihteisiin, ja kaikki prosessimme ja käytäntömme perustuvat siihen, että jokainen lento operoidaan turvallisesti. Vaikka tapaus on surullinen, se osoittaa kuitenkin, että prosessimme toimivat.

Jokaisella finnairilaisella on oikeus ja velvollisuus tehdä ilmoitus, mikäli epäilee jonkun olevan päihteiden vaikutuksen alaisena työpaikalla. Lentävä henkilöstö ei saa käyttää alkoholia 12 tuntia ennen työvuoroa.

– Mikäli turvallisuuskriittisessä tehtävässä työskentelevä henkilö on työssä alkoholin vaikutuksen alaisena, sen seurauksena on työsuhteen purku. Ilmoitamme asiasta aina myös viranomaisille, Schildt toteaa.

Lue myös: Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo jättää yhtiön – siirtyy Metson toimitusjohtajaksi

Kommentoi Facebookissa