Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo jättää yhtiön – siirtyy Metson toimitusjohtajaksi

Lähtevä toimitusjohtaja Pekka Vauramo sanoo, että Finnairin fokuksen täytyy jatkossakin olla yhtiön tulevassa kehityksessä.

Lähtevä toimitusjohtaja Pekka Vauramo sanoo, että Finnairin fokuksen täytyy jatkossakin olla yhtiön tulevassa kehityksessä. (Kuva AOP)

Viimeistään marraskuussa lähtevän toimitusjohtajan seuraajan etsiminen aloitetaan välittömästi.

TALOUS Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo on jättänyt irtisanomisilmoituksensa yhtiön palveluksesta siirtyäkseen Metson toimitusjohtajaksi. Hän jättää Finnairin viimeistään marraskuussa 2018. Vauramon seuraajan etsintä aloitetaan tänään.

– Finnairin hallitus on luonnollisesti pahoillaan siitä, että Pekka Vauramo jättää yhtiön, mutta myös kunnioitamme hänen henkilökohtaista päätöstään ottaa vastaan uusi haaste. Kiitämme Pekkaa hänen johtajuudestaan viiden viime vuoden aikana ja toivotamme hänelle mitä parhainta menestystä hänen tulevassa tehtävässään, sanoo Jouko Karvinen, Finnairin hallituksen puheenjohtaja.

Karvonen sanoo finnairilaisten aikaansaaneen viime vuosien aikana merkittävän käänteen, joka on tehnyt Finnairista kasvuyhtiön.

– Me kaikki Finnairissa, hallitus mukaan lukien, jatkamme tätä suuren muutoksen matkaa.

Vauramo itse kommentoi kokeneensa henkilökunnan kanssa viimeisen viiden vuoden aikana paljon. Strateginen fokus – kasvu, asiakaskokemus, henkilöstökokemus ja uusiutuminen – on ollut oikea ja Vauramo haluaakin lausua kiitokset koko Finnair-tiimille.

– Nyt minulle on tarjoutunut ainutlaatuinen tilaisuus tehdä urallani vielä yksi uusi työrupeama eikä päätös ole ollut minulle helppo. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut osallistua Finnairin muutosmatkaan, sanoo toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

Lue myös: Finnairin johtajan 130 000 euron lisäeläkkeestä syntyi riita – Sipilä kiistää saaneensa tiedon

Kommentoi Facebookissa