Formulakausi päättyi Abu Dhabissa Valtteri Bottaksen tahtiin – paalupaikalta osakilpailuvoittoon!

Suomalaiset kilpakumppanit Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas keskustelivat rennosti Abu Dhabin formulavarikolla.

Suomalaiset kilpakumppanit Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas keskustelivat rennosti Abu Dhabin formulavarikolla. (Kuva AOP)

Siinä sivussa suomalaiskuljettaja ajoi kisan nopeimman kierrosajan.

FORMULA F1-kauden päättänyt kisaviikonloppu Abu Dhabissa oli Valtteri Bottakselle lähes täysosuma. Mercedes-kuljettaja lähti kisaan ykkösruudusta, ja sijoitus oli sama ruutulipun heilahtaessa. Tallitoveri ja maailmanmestari Lewis Hamilton oli toinen, eroa suomalaiseen tuli lopulta 3,899 sekuntia.

Bottas ajoi myös kisan nopeimman kierroksen, ja ainoastaan yksi mahdollisuus häneltä jäi käyttämättä. MM-pistetilastossa Bottaksella oli mahdollisuus nousta voitolla toiseksi, mutta Ferrarin Sebastian Vettel sijoittui kisan kolmanneksi 19,330 sekuntia jäljessä ja säilytti näin kakkostilansa. Jos Vettel olisi ollut korkeintaan kisan yhdeksäs, hän olisi jäänyt lopputilastossa suomalaisen taakse.

Kimi Räikkönen kaasutti neljänneksi ja kauden päätöskisassa panoksena oli sijoitus MM-taulukossa. Räikkönen tuli sekä kisassa että loppusijoituksessa neljänneksi, kun edellä ollut Red Bullin Daniel Ricciardo joutui keskeyttämään hydrauliikkavikaan kolhittuaan autoaan ratavalliin. Abu Dhabissa viidenneksi sijoittui Ricciardon tallikaveri Max Verstappen.

MM-pistetaulukko

1 Lewis Hamilton, Mercedes, 363 pistettä

2 Sebastian Vettel, Ferrari, 317 pistettä

3 Valtteri Bottas, Mercedes, 305 pistettä

4 Kimi Räikkönen, Ferrari, 205 pistettä

5 Daniel Ricciardo, Red Bull, 200 pistettä

6 Max Verstappen, Red Bull, 168 pistettä

Kommentoi Facebookissa