Formulalegendan mukaan nimetty McLaren Senna tuo rata-autoteknologiaa kadulle

Sennan peräpäätä dominoi aktiivisilla aerodynamiikkaosilla höystetty massiivinen takasiipi, ja takapuskurista löytyy peräti kaksi päällekkäistä diffuusoria.

Sennan peräpäätä dominoi aktiivisilla aerodynamiikkaosilla höystetty massiivinen takasiipi, ja takapuskurista löytyy peräti kaksi päällekkäistä diffuusoria. (Kuva McLaren)

Sennan tuottaman maaefektin pitäisi olla ennennäkemätöntä tasoa katuautolle.

AUTOT Ayrton Senna da Silva kuuluu F1-sarjan kaikkien aikojen legendaarisimpiin kuskeihin. Imolassa vuonna 1994 traagisesti menehtynyt brasilialainen saavutti urallaan kolme mestaruutta vuosina 1988, 1990 sekä 1991, ja ne kaikki tulivat McLarenin ratissa.

Viime aikoina brittitallin suorituksissa ei ole ollut juuri hurraamista, mutta katuautopuolella McLarenilla on mennyt kovaa muun muassa keväällä lanseeratun 720S:n ja jo tuotannosta poistuneen P1-hyperauton myötä. Jälkimmäinen kuului niin sanottuun Ultimate Series -sarjaan, johon kelpuutetaan McLarenin nopeimmat katuautot. Sarjaan liittyi nyt brittimerkin uusin tulokas, joka on nimetty Sennaksi kunnianosoituksena brasilialaislegendan suorituksille.

Nokka koostuu lähinnä ilmanottoaukoista sekä alahelman hiilikuituisesta lipasta, ja kylkilinjaa koristaa todella erikoinen oviratkaisu.
Nokka koostuu lähinnä ilmanottoaukoista sekä alahelman hiilikuituisesta lipasta, ja kylkilinjaa koristaa todella erikoinen oviratkaisu. (Kuva McLaren)

Uutuus on McLarenin ratapainotteisin malli, mutta se on silti katulaillinen. Suunnittelun painopiste näkyy myös Sennan ulkonäössä, joka on hyvin kilpurimainen. Peräpäätä dominoi aktiivisilla aerodynamiikkaosilla höystetty massiivinen takasiipi, ja takapuskurista löytyy peräti kaksi päällekkäistä diffuusoria. Nokka koostuu lähinnä ilmanottoaukoista sekä alahelman hiilikuituisesta lipasta, ja kylkilinjaa koristaa todella erikoinen oviratkaisu. Ovien keskiosat ovat nimittäin lasia näkyvyyden kohentamiseksi, mutta haluttaessa ne saa myös hiilikuituisina.

Tuulitunnelissa on vietetty sen verran paljon aikaa, että Sennan tuottaman maaefektin pitäisi olla ennennäkemätöntä tasoa katuautolle. Painoakin on viilattu, ja niinpä vaaka näyttää ainoastaan 1198 kilon lukemaa. Uutuus on siis McLarenin kevyin katuauto sitten 1990-luvun legendaarisen F1:n. Sennan massaa on onnistuttu laskemaan noin 220 kilolla 720S:ään verrattuna, jonka rakenteeseen uutuus perustuu.

Sennan voimanlähdekin on samaa perua, eli autoa vauhdittaa nelilitrainen tuplaturbokasi. Voima välitetään seitsemänpykäläisen kaksoiskytkinvaihteiston kautta takapyörille, ja potkua riittää peräti 800 hevosvoiman verran. Vääntöäkin on tasan 800 newtonmetriä, joten teho-painosuhde on enemmän kuin kunnossa. McLaren ei ole kertonut vielä uutuuden tarkkoja suoritusarvoja, mutta auton pitäisi olla brittimerkin historian nopein katuauto.

Autossa on tietoviihdejärjestelmä, peruutuskamera, muotoaan muuttava mittaristo ja äänentoistojärjestelmä.
Autossa on tietoviihdejärjestelmä, peruutuskamera, muotoaan muuttava mittaristo ja äänentoistojärjestelmä. (Kuva McLaren)

Ajettavuutta kohennetaan puolestaan hydraulisesti mukautuvilla iskunvaimentimilla ja kallistuksenvakaimilla. Tarjolla on neljä eri ajomoodia, ja auton hiilikuitukeraamiset jarrut ovat kuulemma edistyneemmät kuin missään aiemmassa McLarenin katuautossa. Pidosta vastaavat Pirellin P Zero Trofeo R -renkaat, jotka on optimoitu rata-ajoon. Sisustakin on kilpurihenkisen karu, mutta autossa on kuitenkin tietoviihdejärjestelmä, peruutuskamera, muotoaan muuttava mittaristo ja äänentoistojärjestelmä. Hiilikuituiset penkit räätälöidään puolestaan aina ostajan mittojen mukaisesti.

Sennan kehitystyössä on ollut mukana myös Ayrtonin veljenpoika Bruno, joten nimelle löytyy katetta kahdessakin suhteessa. Autoa valmistetaan vain 500 kappaletta, ja ne kaikki on jo myyty. Osa 750 000 punnan hinnasta ohjataan Sennan nimeä kantavalle hyväntekeväisyysjärjestölle. Senna esitellään suurelle yleisölle maaliskuisessa Geneven autonäyttelyssä, ja seuraavaksi McLarenin Ultimate Series täydentyy kolmipaikkaisella hyperautolla, jonka työnimi on BP23. Se on kolmipaikkainen suuren esikuvansa, eli 1990-luvun F1:n tyyliin.

Kommentoi Facebookissa